Manchester Cityn Mestarien liigaan neljännesvälierien avauksesta tuli odotettua haastavampi. Citizens joutui kahden rangaistuspotkutuomion myötä puoliajalle takaa-ajoasemassa.

Pep Guardiolan miehistö kuitenkin piti keskittymisensä ja iski lopulta vajaamiehisenä kaksi osumaa. 3-2-vierasvoitto antaa vahvat asetelmat Etihadille.

Cityn sankarinviitan otti tasoituksellaan vanhan seuransa pimentänyt Schalke-kasvatti Leroy Sané. Vaihdosta sisään tullut laituri pamautti 84. minuutilla uskomattoman vapaapotkun ylänurkkaan. Vain muutama minuutti myöhemmin Raheem Sterling pamautti Citizensin voittomaalin Edersonin huiman avauksen jatkoksi.

Ottelun kulku

City sai luotua ensimmäisen vaarapaikkansa kuudennella minuutilla erikoistilanteesta. Pienen syöttörallin jälkeen Bernardo Silva keskitti vasemmalta laidalta kohti boksissa odottavaa Sergio Agüeroa. Argentiinalainen puski kohti ylänurkkaa, mutta Ralf Fährmann onnistui venyttämään isäntien maalilla toisella kädellään pallon päätyrajasta yli.

Palloa piti alkutahdeilla odotetusti vierailija City. Avauskympin jälkeen Schalke oli päässyt vain kerran edes puolen kentän yli.

16. minuutilla Agüerolle pedattiin jälleen hyvää paikkaa, kun Raheem Sterling löysi keskityksellään argentiinalaisen vapaana oikealta etutolpalta. Laukaus kuitenkin otti kimmoketta Schalke-puolustajasta ja suuntautui ohi maalin.

Seuraavaa tilannetta Schalke ei enää kestänyt. Pahan virhearvion tehnyt Fährmann avasi pallon suoraan David Silvan jalkaan, jonka syötöstä Agüero viimeisteli pallon tyhjiin. Maali tarkastettiin videolta, mutta tuomio pysyi ennallaan.

Oltuaan puolet avauspuoliskosta ahtaalla Schalkekin sai 24. minuutilla tilaisuuden vastaiskuun. Mark Uthin laukaus leijaili vasemmalta ohi Edersonin vartioiman City-maalin.

33. minuutilla puolestaan Daniel Caligiuri tulitti uhkaavasti rangaistusalueen tuntumasta ja pallo osui Nicolás Otamendin käteen. Carlos del Serro tarkisti tilanteen videolta ja näytti lopulta Schalkelle rangaistuspotkua.

Otamendille nousi myös varoitus, jonka myötä hänen varoitustilinsä tule täyteen.

Nabil Bentaleb sijottti helposti pelivälineen oikeaan nurkkaan Edersonin heittäydyttyä toiseen suuntaan.

Hetkeä myöhemmin Schalke sai toisen pilkun, kun Fernandinho työnsi Salif Sanén maihin. Nyt Bentaleb laukoi vasemmalle ja Ederson syöksyi samaan suuntaan. Tälläkin kertaa veto ohitti brassin, joten Schalke siirtyi tauolle 2-1-johdossa.

Toisen puoliskon alussa hallinta siirtyi jälleen Citylle. 53. minuutilla Ilkay Gündogan koitti rangaistusalueen tuntumasta onneaan oikealla jalallaan, mutta sihti uupui. Veto viuhui vasemmalta monta metriä ohi.

67. minuutin kohdalla puolestaan Cityn vaikeudet jatkuivat. Otamendi rikkoi Guido Burgstalleria selästä, jonka myötä puolustajan peli päättyi toiseen varoitukseen.

Nicolás Otamendi has received his first ever red card in a competitive game for Manchester City.

In his 161st appearance across all competitions for the club. 🔴

Vajaamiehisyydestä huolimatta Cityn takaa-ajo ei hyytynyt. 73. minuutilla Sané kaatoi Bernardo Silvan ja vieraat saivat vapaapotkun erinomaisesta paikasta 20 metrin tuntumasta. De Bruyne koitti matalaa laukausta muurin ali, mutta pallo otti kimmoketta ja ohjautui muurista päätyrajasta yli.

City sai kuusi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä toisen tilaisuuden vapaapotkusta läheltä rangaistusaluetta. Leroy Sané otti vauhtia takaa ja tykitti uskomattoman vedon suoraan oikeaan ylänurkkaan.

City ei tyytynyt tasapeliin ja ratkaisumaalikin saatiin vielä juuri ennen lisäajan alkua. Maalivahti Ederson antoi fantastisen avauksen omalta alueelta Raheem Sterlingille, joka pääsi kirmaamaan aivan vapaasti oikealta laidalta kohti Schalken maalia. Laituri ohitti askelharhautuksella Fährmannin ja naulasi taidokkaan ratkaisumaalin vierasryhmälle.

Mestarien liiga keskiviikkona 20.2.2019

Atlético Madrid-Juventus 2-0 (0-0)
78′ José María Gimenez 1-0
83′ Diego Gódin 2-0

Schalke-Manchester City 2-3 (2-1)
18′ Sergio Agüero 0-1
38′ Nabil Bentaleb Rp 1-1
45′ Nabil Bentaleb Rp 2-1
85′ Leroy Sané 2-2
90′ Raheem Sterling 2-3