Manchester City varmisti paikkansa Mestarien liigan pudotuspeleissä, vaikka se jäi ukrainalaisen Shakhtar Donetskin kanssa 1-1-tasapeliin tiistai-iltana.

Maalittoman avausjakson jälkeen Pep Guardiolan miehistö eteni johtoon Ilkay Gündoganin maalilla, mutta vieraat nousivat hetkeä myöhemmin tasoihin Manor Solomonin osumalla.

Shakhtar Donetsk lähti otteluun selkeänä altavastaajana. Se oli hävinnyt kummankin edellisen vierasottelunsa Manchester Cityä vastaan, päästäen kahdeksan maalia ilman yhtään vastausta. Manchester City oli myös voittanut kaikki kuusi edellistä kotiotteluaan Mestarien liigassa.

Peli eteni odotetusti Manchester Cityn hallitessa palloa. Hyville maalintekopaikoille kotijoukkue ei kuitenkaan päässyt, ja ensimmäinen huipputontti avautuikin vieraille.

15 peliminuutin kohdalla City-veskari Ederson tuli Shakhtarin korkeaa pystysyöttöä reilusti vastaan, mutta potkaisi kokonaan ohitse pallosta. Tete juoksi pelivälineen kiinni ja pääsi laukomaan pienestä kulmasta kohti vartioimatonta verkkoa, mutta Fernandinhon liukutauklaus pelasti Cityn takaiskulta. Tetellä olisi ollut myös sauma syöttää pallo Junior Moraesille, joka odotti hänen vierellään täysin vapaana.

28. minutilla Shakhtar pääsi taas erinomaislle maalintekopaikalle, kun Moraes pelasi matalan keskityksen takaviistoon Alan Patrickille. Brassipelaajan yritys rangaistusalueen sisältä suuntautui kuitenkin taivaan tuuliin.

Manchester Cityn ensimmäinen todellinen maalintekopaikka nähtiin puolen tunnin pelin kohdalla, kun Nicolas Otamendi pääsi puskemaan lähietäisyydeltä kohti maalia. Shakhtarin maalivahti Andriy Pyatov kuitenkin torjui argentiinalaistopparin puskun erinomaisesti.

Tauolle edettiin lopulta maalittomassa tasatilanteessa. Shakhtarin pitkät pystysyötöt tuottivat paljon ongelmia Manchester Cityn puolustukselle, eikä sinipaitojen hyökkäys onnistunut murtamaan vieraiden matalaa blokkia.

Toisella jaksolla maaliverkot alkoivat kuitenkin heilumaan. 56 minuutin pelin jälkeen Manchester City otti kamppailussa johdon, kun Ilkay Gündogan viimeisteli pallon maaliin Gabriel Jesusin erinomaisen esityön päätteeksi.

Varttia myöhemmin Shakhtar nousi kuitenkin tasoihin, kun laitapuolustajan tontilta aina Cityn boksiin asti spurtannut Dodo keskitti pallon matalana Manor Solomonille. Vaihdosta sisään tullut keskikenttämies laukoi ensimmäisellä kosketuksellaan tulisen laukauksen Edersonin selän taakse, ja peli oli 1-1.

Manchester City hallitsi peliä ja pääsi useille puolittaisille maalintekopaikoille. Kotijoukkueen viimeistely oli kuitenkin heikkoa, ja ottelu päättyi 1-1-lukemiin. Tulos riitti kuitenkin Manchester Cityn lohkovoittoon, sillä Atalanta voitti samaan aikaan Dinamo Zagrebin Italiassa.