On maaliskuun tiistai-ilta. Hajuton ja väritön Manchester United on juuri lyöty ulos Mestarien liigan pudotuspeleistä joukkueen ikiomassa Unelmien Teatterissa.

Sevillan ranskalaishyökkääjä Wissam Ben Yedder musersi José Mourinhon miehistön viimeisellä kaksikymppisellä neljässä minuutissa kahdella erittäin isolla vierasmaalilla.

Old Traffordin lehtereillä näkyy masentuneita isäntien kannattajia, joiden ilmeet eivät voi uskoa juuri tapahtunutta pettymystä todeksi.

Mitenkäs tässä näin kävi?

Sitä saa Mourinho ja joukkue kysyä itseltään. Oli typerää lähteä Unitedin tasoisella hyökkäysmateriaalilla pelaamaan näin varovaisesti vain suojellakseen tasatulosta.

Vetäytyminen omalle alueelle tarjosi Sevillalle tilaa ja valtaa hallita ottelua. Unitedille se oli taktinen itsemurha.

Avausosan päätyttyä maalittomiin lukuihin joukkue tarvitsi maalin jatkopaikkaan. Mitään syytä jarrutella altavastaajaa vastaan ei ollut.

OptaJoe

@OptaJoe
21 - Sevilla attempted 21 shots tonight; the most that Manchester United have allowed an opposition side at Old Trafford in a competitive match since Real Madrid attempted 22 in March 2013 (Champions League). Peppered.

Toisen virheen Mourinho teki ottamalla Paul Pogban vaihdosta sisään keskikentän keskelle kookkaan ja fyysisen Marouane Fellainin paikalle. Ranskalainen jätti puolustusvastuun puolitiehen ja samalla Sevillalle avautui tilaa iskeä keskeltä vastaan.

Yhden laiminlyödessä kollektiivin tasapaino järkkyi pahasti.

Yksin Pogbaa ja Mourinhoa tappiosta ei voi kuitenkaan todellakaan syyttää. Koko Unitedin joukkueesta paistoi otteluun panoksiin nähden epämiellyttävä haluttomuus.

Ei se peli näyttänyt siltä, että pelattaisiin Mestarien liigan puolivälieräpaikasta. Syöttöjä lähetettiin summamutikassa ilman tarkkaa päämäärää, eikä hyökkäyksiin jaksettu nousta, kun vasta pakon edestä.

Sevillalla oli rohkeutta ja tahtoa pelata jatkopaikasta. United oli tullut sunnuntaipeliin pallottelemaan.

Jatkoon pääsi joukkue, joka sen puolivälieräpaikan halusi. United kerjäsi tappiota ja sen he myös saivat.

Joni Ahokas
Twitter @AhokasJoni