Manchester United toipui nopeasti viime viikonlopun shokkitappiosta, joka sinetöi paikallisvastustaja Manchester Cityn liigamestaruuden. West Bromwichille kotonaan hävinnyt United palasi keskiviikkona voittokantaan, kun se haki 2–0-vierasvoiton Bournemouthista.

Alku näytti tasaiselta, mutta harmaassa peliasussa pelannut United alkoi vähitellen saada yhä enemmän otetta pelistä. Joukkue johti tauolla Chris Smallingin maalilla, ja toisella puoliajalla Romelu Lukaku iski lopullisen niitin isäntien verkkoon. Peliesitys ei kuitenkaan millään tavalla säkenöinyt.

Sarjakakkonen United repi täyden pistepotin myötä eroa Liverpooliin, joka on nyt neljä pistettä perässä. Paikka ensi kauden Mestarien liigaan näyttää olevan nyt haarukassa, sillä eroa sarjaviitoseen Chelseaan on 14 pistettä ja lontoolaisilla on viisi peliä jäljellä.

OptaJoe

@OptaJoe
3 – Chris Smalling has scored in three consecutive Premier League away appearances, after scoring just once in his previous 101 away games. Streak.

Unitedin managerilla José Mourinholla oli jo tuleva FA Cupin välieräottelu Tottenhamia vastaan mielessä, sillä hän teki aloituskokoonpanoon peräti seitsemän muutosta. Muun muassa Matteo Darmian, Luke Shaw ja Marouane Fellaini nousivat avaukseen, kun taas Alexis Sánchez ja Lukaku aloittivat penkillä.

Maalivahdit pääsivät varsin helpolla ottelun alussa, mutta vajaan puolen tunnin kohdalla Bournemouthin Asmir Begović joutui kaivamaan pallon verkosta. Ander Herrera pelasi pallon mainiosti Jesse Lingardille, joka puolestaan syötti Smallingin maalintekoon.

Manchester United

@ManUtd
This man's form in front of goal right now = 🔥

#MUFC #BOUMUN

Englantilaistopparia ei tunneta kovin maaliahneena pelaajana, mutta viime aikoina hän on löytänyt hyvin paikat – ja hyödyntänyt ne. Smalling on nyt tehnyt maalin peräti kolmessa peräkkäisessä vierasottelussa Valioliigassa.

Sosiaalisessa mediassa jotkut fanit luonnollisesti ehtivät jo vaatia, että Mourinhon pitäisi nostaa Smalling pysyvästi kärkeen. Lukaku ei kuitenkaan omasta paikastaan hevillä näytä luopuvan.

Kahdeksan minuuttia aiemmin sisään tullut belgialainen kasvatti vierasjoukkueen johtoa 70. minuutilla. Hän sai vapauttavan pystysyötön Paul Pogbalta eikä erehtynyt viimeistelyssään. Maali oli vahvaa kautta pelaavalle Lukakulle kauden 27:s, jos kaikki kilpailut huomioidaan.

Bournemouthille tarina oli tuttu, sillä joukkue ei ole pitänyt kotonaan maalia puhtaana sitten marraskuun. Sarjasijoitus on kuitenkin turvallinen 11:s, joten kannattajien ei tarvitse juurikaan jännittää tässä vaiheessa kautta.

Valioliiga 18.4.

Bournemouth – Manchester United 0–2 (0–1)
0–1 Chris Smalling (28 min)
0–2 Romelu Lukaku (70 min)