Entisen Valioliiga-managerin Harry Redknappin Manchester Unitedin ahdinko ei johdu ainoastaan Ole Gunnar Solskjærista, vaan myös riittämättömästä pelaajamateriaalista.

Norjalaisluotsi Solskjærin ja Unitedin kuherruskuukausi on ollut jo pitkään ohi. Viimeisimmästä 15 ottelustaan Valioliigassa United on voittanut vain neljä. Kuluva kausi on käynnistynyt kahdella voitolla, kahdella tasapelillä ja kahdella tappiolla. Solskjærin ryhmä löytyy sarjataulukon kahdeksannelta sijalta.

Manchester United on voittanut viisi pokaalia legendamanageri Sir Alex Fergusonin jäätyä eläkkeelle keväällä 2013, ja niistä kaksi on tullut yksiosaisista Community Shieldeistä.

Kannattajat ovat pitkään odottaneet paluuta Euroopan ehdottomalle huipulle, mutta Redknappin mukaan hengitystä ei kannata pidätellä.

– Man Unitedilla on pitkä matka takaisin. Joukkue ei ole läheskään tarpeeksi hyvä, kommentoi Redknapp talkSPORTille.

– Voidaan puhua Olesta ja kritisoida managereita, mutta hänen pelaajansa ovat mitä ovat.

Viime viikonloppuna Man United hävisi West Hamille 0-2. Redknappin mukaan Hammers näytti paremmalta jo paperilla ennen aloitusvihellystä.

– Kun katsoi Man Unitedia ennen peliä, niin siinä ajatteli, että ”kuinka keskikertaisen näköinen joukkue”. West Ham näytti paremmalta joukkueelta. Siinä pisteessä United on. Se on valitettavasti todella keskinkertainen poppoo tällä hetkellä.

– Kannattajat tulevat kärsimään, ellei seura hanki neljää tai viittä hyvää pelaajaa seuraavan vuoden tai kahden aikana. Siinä pisteessä United on, se ei vain ole tarpeeksi hyvä.

Redknappilta kysyttiin, onko Unitedilla kasassa sen kaikkien aikojen huonoin joukkue Valioliigassa.

– Sen on oltava (huonoin).

– Fergiellä ei ikinä ollut huonoa joukkuetta Valioliigassa. Kaikki hänen joukkueensa olivat uskomattomia, joten kyllä, luultavasti tämä joukkue on huonoin.

– Valitettavasti sellaisen manageri on perinyt.

– Man United on todella perinteikäs seura, se on erityinen jalkapalloseura, yksi suurimmista maailman jalkapallossa, joten uusia pelaajia kyllä tulee. Mutta he eivät ole rekrytoineet hyvin.