Manchester Unitedin seuralegendat Paul Scholes ja Rio Ferdinand eivät sanoissaan säästelleet, kun he kuvailivat rakkaan seuransa pelaamista keskiviikkoillan Mestarien liiga -ottelussa.

United nöyrtyi 1-2-tappioon turkkilaisen Basaksehirin vieraana. Erityisesti ottelun avausmaali puhutti. 13. minuutilla United menetti pallon syvällä vastustajan päässä. Edin Visca lähetti saman tien pitkän pallon kohti Demba Ba’ta, joka irtosi läpiajoon jo alle puolesta kentästä. Nemanja Matic yritti juosta Ba’n kiinni, muttei ehtinyt ajoissa.

– Aina on oltava joku puolessa kentässä varmistamassa. Nyt syyttävä sormi osoittaa Maticia. Aina on oltava maalin puolella. Tämä oli kuin alle 10-vuotiaiden pelistä, Scholes sanoi BT Sportille.

– Sen voi ymmärtää, jos kyse olisi loppuhetkistä, mutta tässä oli kyse ensimmäisestä kymmenestä minuutista. Häpeällistä.

Scholesin kritiikki ei jäänyt pelkästään avausmaaliin.

– Heillä oli ongelmia hyökkäyspelaamisessa. Keskikentällä oli vain yksi ankkuripelaaja. Puolustuspelaaminen oli ihan repaleista.

– Puolustajien on pelattava paremmin, hyökkäyspelaamisen on oltava parempaa.

– Puolustuspelaamisessa pelaajien on otettava vastuuta. Välillä on puolustettava 1v1-tilanteissa. Näiltä kavereilta se ei näytä onnistuvan.

Ferdinand oli Scholesin kanssa samoilla linjoilla.

– Olin ällikällä lyöty. Pelaajilta puuttuu itsekunnioitusta.

Rio Ferdinand

@rioferdy5
The goals against us....please tell me someone is going nuts in that changing room and people are being made accountable.
The shape of the team when we lose the ball for the 1st goal 🤬😱🤯
#mufc