Liverpool nousi tappioasemasta isoon 4–2-voittoon Manchester Unitedin vieraana Valioliigan 35. ottelukierroksella torstai-iltana.

Kyseessä oli Jürgen Kloppin ensimmäinen voitto Old Traffordilta, joka oli jo tunteja ennen pelin alkua tuhansien Manchester Unitedin kannattajien piirittämänä suuren kannattajaprotestin takia.

Liverpool FC

@LFC
𝐁𝐈𝐆. 𝐖𝐈𝐍. ✊

GET IN, REDS! 👊

Manchester United aloitti ottelun väkevästi. Edinson Cavani oli viedä punapaidat aikaiseen johtoon, kun Alisson syötti pallon huolimattomasti suoraan uruguaylaiselle. Huippuvireisen kärkimiehen matala laukaus meni kuitenkin ohi vartioimattoman maalin.

Liverpool ei kuitenkaan herännyt hermostuneen alkunsa jälkeen ja päästi ottelun avausmaalin 10. peliminuutilla. Aaron Wan-Bissaka syötti pallon takaviistoon Bruno Fernandesille, jonka ulkosyrjälaukaus kimposi Nat Phillipsin jaloista sisään. 1-0.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

ESPN FC

@ESPNFC
Bruno Fernandes breaks Frank Lampard’s record for most goals scored by a Premier League midfielder in a single season, all comps (28) 💥

Ottelun edetessä Liverpool sai kuitenkin paremman otteen pelistä, eikä Manchester United hyökännyt yhtä tehokkaasti kuin pelin avausvartin aikana.

26. minuutilla erotuomari Anthony Taylor näki ainekset viheltää vieraille rangaistuspotkun. Liverpoolin pilkku kuitenkin kumottiin VAR-tarkastuksen jälkeen, sillä Phillipsin kaatanut Eric Bailly osui palloon ennen puolustajien kovaa yhteentörmäystä.

Puolen tunnin kohdalla Liverpool sai kuitenkin toivomansa tasoituksen kulmapotkun jälkitilanteesta. Diogo Jota ohjasi Phillipsin matalan kääntölaukauksen komeasti kantapäällään sisään, aivan Dean Hendersonin jalan vierestä. 1-1.

Tämä ei Liverpoolille riittänyt, vaan turkoosipaitainen vierasjoukkue painoi uljaasti päälle aina puoliaikavihellykseen saakka.

Hetki ennen taukoa Liverpool saikin aikaan vielä yhden maalin ja eteni tauolle ansaitussa johtoasemassa. Toinen maali syntyi lisäajan toisella minuutilla, kun Roberto Firmino puski Trent Alexander-Arnoldin keskityksen vapaapotkusta tarkasti vasempaan yläkulmaan. 1-2.

William Hill

@WilliamHill
Roberto Firmino has scored a Premier League goal against Man Utd for the first time in his career.

It's his first-ever goal at Old Trafford. 😮

KATSO MYÖS: Man Unitedin kannattajat pahanteossa – puhkoivat Liverpoolin bussin renkaat ja tukkivat tien stadionille

Manchester United ei Liverpoolin pukukoppimaalista palautunut, vaan aloitti toisen jakson entistä heikommin. Kun toista jaksoa oli takana vain kaksi minuuttia, onnistui Liverpool jälleen kerran maalinteossa.

Luke Shaw yritti turhan rohkeaa kuljetusta Liverpoolin tyrehtyneen hyökkäyksen jälkeen ja menetti pallon keskikentällä. Korkealta prässännyt Liverpool välitti pallon ylös jääneelle Alexander-Arnoldille, joka tykitti päin Hendersonia. Unitedin nuori maalivahti työnsi pelivälineen eteensä ja Firmino riensi tuikkaamaan irtopallon sisään. 1-3.

Squawka

@Squawka
Roberto Firmino scored his first goal in the 48th minute and his second goal in the 47th minute against Man Utd. 😅

A goal either side of half-time.

Vajaan tunnin kohdalla Jotalle aukesi sauma tappaa peli, kun Firmino vapautti portugalilaisen rangaistusalueen vasemmalta laidalta. Jotan terävä laukaus tärähti kuitenkin tolppaan ja tilanne valui vierasjoukkueen harmiksi hukkaan.

Ole Gunnar Solskjærin miehistön hyökkäyspelaaminen näytti suorastaan toivottomalta, kunnes suoraviivainen hyökkäys tuotti tulosta 68. minuutin kohdalla. Cavani pelasi Marcus Rashfordin läpi täydellisesti mitoitetulla pystysyötöllä, eikä englantilaishyökkääjä viimeistelyssään epäonnistunut. 2-3.

Manchester Unitedin tekeminen näytti saman tien paremmalta ja hetkeä myöhemmin Mason Greenwood oli lähellä tasoittaa pelin. Vaihdosta sisään hypännyt teinitähti pääsi laukomaan kahdesti lähietäisyydeltä, mutta pallo purettiin maaliviivalta kulmapotkuksi. Liverpool selvisi säikähdyksellä.

Vartti ennen päätösvihellystä Sadio Mané sai tilaisuuden viedä Liverpool takaisin kahden maalin johtoon, mutta Henderson tuli maaliltaan erinomaisesti vastaan ehtiäkseen pallon tielle. Senegalilaisen vapautti Alexander-Arnold, jonka loistavat pystysyötöt aiheuttivat kerta toisensa jälkeen vaikeuksia harrymaguirettomalle United-puolustukselle.

Squawka

@Squawka
Trent Alexander-Arnold created more chances than any other player in the first half vs. Man Utd (5).

He also recorded his sixth Premier League assist of the season. 🎯

Ottelun lähestyessä loppua Solskjær yritti vielä piristää Manchester Unitedin hyökkäyspelaamista, kun hän otti Baillyn pois topparin tontilta ja heitti Nemanjan Maticin keskikentälle.

Tämä muutos kostautui kuitenkin nopeasti, sillä hetki ennen päätösvihellystä Mohamed Salah pääsi hyödyntämään tyhjän tilan Unitedin alakerrassa ja iskemään pallon maaliin. Curtis Jones pelasi pallon pystyyn egyptiläiselle, jonka oli helppo sijoittaa peliväline vasempaan alakulmaan. 2-4.

Ottelu päättyi täten Liverpoolin isoon 4–2-voittoon, joka vie seuran neljän pisteen päähän yhden ottelun enemmän pelanneesta ja neljäntenä olevasta Chelseasta. Manchester United pysyy sen sijaan toisena.