Valioliiga-seurojen Mestarien liigan avauskierroksesta näytti muodostuvan todellinen pannukakku, kun Chelsea ja Liverpool hävisivät omat pelinsä tiistai-iltana ja Tottenham pelasi tasan keskiviikkona.

Manchester City oikaisi kuitenkin englantilaisseurojen kurssin voitettuaan ukrainalaisen Šah’tar Donetskin maalein 3−0 Harkovassa.

Voiton arkkitehteina häärivät Ilkay Gündoğan ja Riyad Mahrez, joista molemmat kirjasivat tililleen yhden maalin ja maalisyötön. Tutkapari paketoi ottelun jo ensimmäisellä puoliajalla.

Mahrez iski Gündoğanin tolppaan kohdistuneesta laukauksesta kimmonneen irtopallon kotijoukkueen maaliin 24. minuutilla. Seuraavaksi oli Mahrezin vuoro alustaa Gündoğanin osuma, kun algerialaisen hieno syöttö vapautti saksalaisen maalintekoon.

Gabriel Jesus kaunisteli loppulukemat vielä 3−0:aan 76. peliminuutilla, kun Šah’tar haki turhan rohkeasti kavennusta.

Šah’tar esiintyi ottelussa todella vaisusti. Keskikenttäpelaajat ja hyökkääjät liikkuivat passiivisesti, ja puolustus suhmuroi pallon useampaan otteeseen suoraan Cityn pelaajille. Purkupallot olivat varsin huolimattomia ja manchesterilaiset pääsivät monesti hyödyntämään isäntien virheet.

Lohkon toisessa ottelussa kroatialainen Dinamo Zagreb murskasi italialaisen Atalantan 4−0.