Kaksi englantilaisseuraa, Liverpool ja Chelsea, päättävät tiistaina lohkovaiheurakkansa Mestarien liigassa. Kummankaan brittiseuran jatkopaikka maailman suurimmassa seurajoukkuekilpailussa ei ole vielä varma.

Red Bull Salzburg-Liverpool

Vaikka Liverpool johtaakin Valioliigaa näytöstyyliin, sen jatkopaikka Mestarien liigassa on vielä epävarma. Jos Red Bull Salzburg kukistaa Jürgen Kloppin suojatit tänään kotipelissään ja E-lohkon toisessa pelissä Napoli voittaa Genkin omassa kotiottelussaan, Liverpool ei pääse puolustamaan viime kevään mestaruuttaan vaan joutuu Eurooppa-liigaan.

Voitolla Salzburg voi ohittaa Liverpoolin, koska tasapisteissä keskinäisten otteluiden tulokset ratkaisevat.

Suuri kysymysmerkki Poolin kannalta illalle on, saako joukkueen puolustus huippuvireisen Erling Braut Hålandin kuriin. Mestarien liigan maalipörssin tämän hetken kakkonen on ollut pitelemätön tällä kaudella ja viimeistellyt kotimaansa liigassa jo huimat 16 maalia. Mestarien liigassa verkko on heilunut kahdeksasti, ja edellä maalitilastossa on vain Bayern Münchenin puolalaistykki Robert Lewandowski kymmenellä rysällä.

Lokakuun alussa pelattu joukkueiden välinen avauskohtaaminen oli huima maalijuhla, jonka isäntäjoukkue vei Anfieldilla 4-3-lukemin. Tuolloin Håland, 19, osui kerran.

Liverpoolin edellinen tappio tuli juuri Mestarien liigassa. Syyskuun puolivälissä pelatussa ottelussa Napoli otti kotonaan 2-0-voiton. Sen jälkeen Pool on pelannut kaikissa kilpailuissa 17 peliä ja voittanut niistä 15.

Ottelu alkaa klo 19.55 Suomen aikaa.

Chelsea-Lille

Myös H-lohkon jatkopaikat ratkeavat vasta lohkovaiheen viimeisellä kierroksella. Hollantilaisjätti Ajax koreilee kymmenellä pisteellä lohkon kärjessä, kun taas viime kierroksella 2-2-tasapelin pelanneet Valencia ja Chelsea ovat molemmat kahdeksassa pisteessä.

Chelsealta odotetaan tänään voittoa, kun se isännöi lohkojumboa, vain pisteen viidestä pelistä kerännyttä ranskalaista Lilleä. Lontoolaisten muistissa on vielä reilun kahden kuukauden vierasreissu, joka päättyi hikiseen 2-1-voittoon vartti ennen loppua tulleen Willianin osuman turvin.

Voitolla Chelsea varmistaisi jatkopaikan ja voittaisi mahdollisesti jopa lohkon, jos Ajax ei voita Valenciaa Amsterdamissa.

Chelsealla on käynnissä vaikeampi jakso, jonka aikana se on hävinnyt kolmesti viidessä viime ottelussa. Viime pelissä Valioliigan ongelmajoukkue Everton puristi kotonaan Chelseasta 3-1-voiton lauantaina.

Lille matkustaa puolestaan Stamford Bridgelle kolmen ottelun voittoputkessa. Se on voittanut kaikki pelit 1-0-tuloksella.

Joukkueet kuittaavat suuren palkintorahan Mestarien liigan 16 parhaan joukkueen joukkoon pääsystä. Potti on 9,5 miljoonan suuruinen. Voitosta joukkueet saavat 2,7 miljoonaa euroa.

Chelsean ja Lillen välinen ottelu käynnistyy klo 22.