Euroopan jalkapallokausi keskeytyi käytännössä kokonaan maaliskuussa koronaviruspandemian takia. Sarjoja on kuitenkin päästy nyt jatkamaan, ja Valioliigan osalta paluu pelikentille tapahtuu 17. kesäkuuta.

Mestarien liigan osalta UEFA:n on määrä tehdä päätöksiä 17. kesäkuuta. BBC:n mukaan jatkosuunnitelmat ovat kuitenkin nyt selviämässä.

Lissabon on todennäköisin vaihtoehto pelipaikaksi, jossa mestari ratkaistaan. Tarkoitus on pelata ”miniturnaus” kahdeksan parhaan joukkueen välillä. Puolivälierät, välierät ja finaali tultaisiin pelaamaan yksiosaisina. Finaali on tarkoitus pelata 23. elokuuta.

Ainakin Espanjan, Saksan ja Venäjän on uutisoitu olevan kiinnostuneita lopputurnauksen järjestämisestä. Portugalin sijainti, ja se ettei maasta ole yhtään joukkuetta jäljellä turnauksessa, on kuitenkin viemässä voiton.

Lissabonista löytyy kaksi stadionia, jotka täyttävät standardit otteluiden pelaamiselle. Lisäksi hotellimajoitukset olisi mahdollista järjestää kaikille joukkueille.

Yksi ongelma on kuitenkin vielä ratkaisematta. Puolet neljännesvälierien toisista osaotteluista on vielä pelaamatta. UEFA haluaisi tiettävästi myös näiden otteluiden pelaamista samassa paikassa kuin miniturnauksen, mutta osa joukkueista vastustaa sitä kotiedun menettämisen johdosta.

Englantilaisseuroista Tottenham ja Liverpool ovat jo pudonneet jatkosta. Myös Chelsean tilanne on tukala, sillä se hävisi neljännevälierien avauosassa Bayern Münchenille kotikentällään 0-3. Manchester City sen sijaan haki arvokkaan 2-1 vierasvoiton Real Madridista avausosassa.