Arsenalin saksalaistähti Mesut Özil pelasi keskiviikkona vasta kauden kolmannen ottelunsa, kun joukkue hävisi Liverpoolille liigacupin neljännellä kierroksella.

Özil, 31, oli ennen keskiviikkoa ollut viimeksi kokoonpanossa ja päässyt kentälle 24. syyskuuta, mutta hän esiintyi edukseen pitkän tauon jälkeen. Saksalaistaituri syötti taidokkaasti yhden joukkueensa maaleista ja oli alustamassa myös kahta aiempaa osumaa.

Anfieldille matkanneet Arsenalin kannattajat ihmettelivät ääneen, kun Unai Emery otti Özilin vaihtoon 65. minuutilla.

Ottelu oli tuossa vaiheessa tilanteessa 4-4. Ennen varsinaisen peliajan päättymistä maalinteossa onnistuivat vielä Arsenalin Joe Willock ja Liverpoolin Divock Origi. Rangaistuspotkukilpailussa Liverpool oli vahvempi maalein 5-4 (lue otteluraportti).

[readmore from=Liigacup]

Kumpikin manageri käskytti kentälle varsin reservipainotteisen ryhmän, ja Liverpoolin joukkue oli vielä kokemattomampi. Özilin taidot kenties korostuivat nuoria vastustajia vastaan, mutta hän osoitti heti, mitä hän voi tarjota Arsenalille.

Kommentaattori Alan Smithin mielestä Özil löi sellaiset näytöt pöytään, ettei saksalainen voi enää istua penkillä tai katsomossa.

– Emeryn päätös jättää hänet sivuun näyttää oudolta, kun näkee Özilin tällaisessa vireessä, sanoi Smith Sky Sportsin mukaan.

– Hän laittaa joukkueen tikittämään ja hän osoitti fantastista peliälyään.

Sky Sportsin asiantuntija ja Liverpoolin entinen toppari Jamie Carragher ihmettelee myös, jos Özilin nimeä ei jatkossa näy Arsenalin avauskokoonpanossa.

– En ole Özilin isoin fani, mutta minulle on turha sanoa, että hän ei ole tarpeeksi hyvä päästäkseen tähän Arsenalin joukkueeseen, sillä tämä ei ole mahtava joukkue.

– Öziliä kritisoidaan siitä, voiko hän viedä heidät Valioliigan tai Mestarien liigan voittoon, mutta tällä hetkellä Arsenal tavoittelee pääsyä kärkinelikkoon. Joten hänen on oltava mukana joukkueessa tai parhaassa avauksessa.

– Kukaan Arsenalissa ei suorita tällä hetkellä tasaisesti, ongelma ei ole pelkästään Özilissä. Olen varma, että kärkikolmikko ilahtuisi, jos Özil ruokkisi heitä. Arsenal on tilanteessa, jossa niin moni heidän pelaajistaan ei ole parhaimmillaan, joten heidän on melkeinpä kestettävä sitä, mitä Özil ei tee.