Vielä muutamia päiviä sitten belgialaishyökkääjä Michy Batshuayin lähitulevaisuus näytti melko selkeältä. Valenciassa epäonnisesti ja tehottomasti sujunut lainapesti päätettäisiin ennenaikaisesti, ja hyökkääjä lainattaisiin seuraavaksi Monacoon maajoukkueesta tutun Thierry Henryn alaisuuteen. FIFA:lta oli poikkeuslupakin ilmeisesti tulossa.

Batshuayi oli Telegraphin mukaan Monaco-siirtoon tyytyväinen, Valencia oli erittäin tyytyväinen keventäessään palkkakuormitustaan ja Monacokin ottaisi miehen ilolla vastaan. Vain Batshuayin pelaajaoikeudet omistava Chelsea on mutkistanut siirron syntymistä.

Ongelma on, että Monaco haluaisi lainata 25-vuotiaan Batshuayin, kun Chelsea puolestaan haluaa miehen myydä. Chelsea osti hyökkääjän Marseillesta kesällä 2016 hulppealla 38 miljoonalla eurolla. Vaikka läpimurtoa Lontoossa ei olekaan tullut, haluaisi Blues nyt tehdä pelaajalla voittoa. Viime kevään tehokkaasti sujuneen Dortmund-lainan ja maalirikkaiden maajoukkuepelien (12 maalia 22 pelissä) toivotaan nostaneen Batshuayin arvoa.

[readmore from=Batshuayi-Michy]

Telegraphin mukaan Chelsea haluaisi Batshuayista 45 miljoonaa euroa. Monacon lisäksi myös Evertonin kerrotaan olevan Batshuayista kiinnostunut, joten Chelsea odottaa merseysidelaisten vastausta ennen Monacoon lainaamista. Batshuayi itse menisi kuitenkin tiettävästi mieluiten Monacoon.

– Meillä on jo sopimus Valencian ja Batshuayin kanssa, mutta ei Chelsean kanssa. He tekisivät mieluummin pysyvän siirron, Monacon varapuheenjohtaja Vadim Vasilyev kommentoi tilannetta.