Liverpoolin menetettyä Valioliigan kärkipaikkansa monien katseet ovat kääntyneet egyptiläiseen Mohamed Salahiin, joka ei ole yltänyt viime kauden tasolle.

Salah on toki paukuttanut komeat 17 liigamaalia, mutta miehen kokonaisvaltaisessa pelaamisessa riittää petrattavaa. Etenkin viime aikoina hän on näyttänyt kärsivän itseluottamuksen puutteesta – sunnuntain paikallistaistossa Evertonia vastaan hukattuja paikkoja kertyi useita.

– Se on erittäin harvinaista, että hän käy läpi tällaista jaksoa. Siitä ei ole epäilystäkään, että parin viime viikon aikana hänen kosketuksensa ja pelaamisensa rangaistusalueen ulkopuolella ei ole ollut odotettua tasoa, Liverpool-ikoni Jamie Carragher sanoo.

Ex-puolustaja kritisoi Salahin otteita jo edellisen viikonlopun Manchester United -ottelun jälkeen.

– Joka kerta kun pallo menee Mo Salahille, tämä menettää sen, joten Liverpool ei saa eri pelaajia mukaan. Se kuivuu kokoon, eivätkä he saa onnistumisia vastahyökkäyksissä.

Viime kaudella Salah teki maalin keskimäärin 90 minuutin välein, mutta nyt hän osuu tolppien väliin keskimäärin 145 minuutin välein. Laukaisutarkkuus on viime kauden tasolla, mutta Salahin maaliodottama 90 minuutin aikana on pudonnut 0,75:stä 0,60:een.

Merkittävä ongelma on se, että Salah ei lauo enää yhtä usein. Tilastopalvelu Optan mukaan viime kaudella hänelle kertyi keskimäärin 4,4 laukausta 90 minuutin aikana, mutta tällä kaudella lukema on ollut 3,4. Se merkitsee yli 20 prosentin pudotusta.

Kenties kaikista huolestuttavinta Liverpoolin kannalta on se, että kahdeksassa ottelussa Valioliigan TOP 6 -joukkueita vastaan sekä kahdessa Merseysiden derbyssä Salah on tehnyt ainoastaan yhden maalin. Sekin tuli rangaistuspotkusta joulukuun Arsenal-kamppailussa.

Lähde: Sky Sports