Evertonin hyökkääjä Moise Kean on vastannut isälleen, joka sanoi viime viikolla, että hänen poikansa siirto Englantiin oli ”virhe”.

Kean, 19, siirtyi Evertoniin viime kesänä Italian suurseurasta Juventuksesta vajaan 30 miljoonan euron korvausta vastaan. Hän saapui Englantiin suurten odotusten saattelemana, mutta toistaiseksi nuo odotukset ovat jääneet täyttämättä.

Nuori italialaiskärki ei ole saanut maalitiliään auki ensimmäisissä 11 ottelussaan, ja hän on jäänyt vaihtopelaajan rooliin. Valioliigan kolmessa edellisessä ottelussa Kean ei ole pelannut lainkaan, ja viimeisimmässä hänet jätettiin kokoonpanon ulkopuolelle kurinpidollisista syistä.

– En pitänyt siirrosta. Toivon, että hän pääsee palaamaan Italiaan välittömästi, kommentoi hyökkääjän isä, Biorou Jean Kean, Centro Suono Sportille.

Kean julkaisi sunnuntaina Instagramin Stories-osiossa viestin, jonka oletetaan olevan vastaus hänen isälleen.

– Älä puhu minun elämästäni, kun omasi ei ole mikään esimerkki. En pelkää vaikeita aikoja, koska parhaat ajat tulevat niiden jälkeen. Kiitos, kirjoitti Kean Talksportin mukaan.

Keanin ja hänen isänsä heikot välit ovat olleet mediassa esillä aiemminkin.

Moise Kean teki Suomea vastaan maalin viime maaliskuussa EM-karsintojen ensimmäisessä pelissä. Kuva: Getty Images

Isä Kean on useaan otteeseen väittänyt, että Juventus on yhä hänelle kaksi traktoria velkaa siitä, että hän piti poikansa Italiassa, kun muu perhe halusi Englantiin. Biorou Jean iloitsi poikansa puolesta keväällä tämän tehtyä ensimmäisen maalinsa A-maajoukkueessa

– Kiitän jumalaa, sillä tämä on suuri ilonaihe koko perheelle, sanoi Biorou Jean Radio Rain haastattelussa maaliskuussa.

– Olen todella iloinen hänen puolesta, vaikka minulla onkin ongelma Juventuksen kanssa. He eivät anna minulle enää lippuja heidän stadionilleen. Minä ja Moisen äiti olemme eronneet, ja hän halusi ennen, että poika muuttaisi Englantiin.

– Lupasin Juvelle, että pidän hänet Italiassa, mutta halusin palkkioksi kaksi traktoria. He sanoivat, että se ei olisi ongelma, mutta en ole saanut niitä vielä, ja nyt he eivät enää anna minulle lippuja tai vastaa puheluihini.

Keanin vanhemmat erosivat, kun Moise ja hänen veljensä Giovanni olivat erittäin nuoria. Italialaismedian mukaan veljesten kasvatus jäi pääosin äidin vastuulle, eikä siitä ole tarkkaa tietoa, kuinka paljon Moise Kean on nykyään ylipäätään yhteydessä isäänsä. Hyökkääjälupaus tulistui isänsä kommenteista myös keväällä.

– Mitkä traktorit? En tiedä, mistä sinä puhut, kommentoi Kean Instagramin Stories-osiossa.

– Siitä kuuluu kiitos vain ja ainoastaan äitilleni, että olen se mies, joka tänä päivänä olen.