Jürgen Klopp on myöntänyt tehneensä Naby Keïtasta ”huonomman” Liverpoolissa, mihin hän siirtyi vuonna 2018 Bundesliigasta. Saksalaisluotsi on kuitenkin tyytyväinen näkemäänsä kehitykseen guinealaispelaajaan otteissa kauden 2020-21 aikana.

Liverpool pulitti Keïtasta peräti 60 miljoonaa euroa RB Leipzigille kaksi vuotta sitten. 25-vuotias keskikenttäpelaaja ei kuitenkaan onnistunut vastaamaan odotuksiin Anfieldilla saman tien.

Ailahtelevat suoritukset ja jatkuvat loukkaantumiset tekivät hänen debyyttikaudestaan varsin haastavan, mutta nyt hän on viimein pääsemässä parhaimmalle tasolleen Liverpoolin paidassa.

Naby Keïta on viimein löytänyt roolin Jürgen Kloppin avainmiehistöstä. Kuva: Getty Images

Keïta on aloittanut uuden kauden kummankin Valioliiga-ottelun ja esiintynyt viimeisessä 17 sarjakamppailussa 15 kertaa. Klopp haluaa kuitenkin ottaa vastuun hitaasta alustaan hänen Liverpool-uralleen.

– Naby suoriutuu nyt todella hyvin. Jostain syystä, alku ei sujunut samalla tavalla. Tai no, ihan alussa kaikki meni todella hyvin, mutta sitten kun aloin todella valmentamaan häntä hänestä tuli huonompi!, Klopp kertoi Liverpoolin verkkosivuilla.

[readmore from=Liverpool]

– Se tuskin on se päällimmäinen syy, koska hän oli myös epäonnekas loukkaantumisten kanssa. Se oli se pääsyy. Nabyn oli opittava myös uusi kieli, ja paljon muuta tunteakseen olonsa kotoisaksi uudessa joukkueessa.

– Nyt hänellä menee todella hyvin ja me pidämme hänestä hyvää huolta. Hän tuli penkiltä kehiin [Lincoln Cityä vastaan] ja on pelannut kauden kaksi ensimmäistä sarjapeliä. Joten kaikki on hyvin!

Keïta on pelannut yhteensä 64 ottelua Liverpoolille ja ollut osa Liverpoolin Mestarien liigan, seurajoukkueiden MM-kisojen ja Valioliigan voittaneita joukkueita.