Norsunluurannikon maajoukkuehyökkääjästä Nicolas Pépéstä tuli kesällä Arsenalin historian kallein hankinta, kun hän siirtyi seuraan ranskalaisesta Lillestä 80 miljoonan euron korvausta vastaan.

Ison hintalapun mukana tulivat isot odotukset, mutta Pépé, 24, ei ole monien mielestä vielä yltänyt niihin. Hän on pelannut Arsenalissa kahdeksan ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä yhden maalin ja syöttänyt kaksi. Viime kaudella Lillessä 41 ottelussa syntyi 23 osumaa ja 12 maalisyöttöä.

Pépé myönsi aiemmin tällä viikolla RMC:n haastattelussa, että hänen aikansa Arsenalissa ”ei ole ollut helppoa”, mutta Tykkimiesten manageri Unai Emery on varma, että norsunluurannikkolainen pelaa vielä tiensä kannattajien sydämiin.

– Pépé on uskomaton pelaaja. Olen varma, että hänellä tulee olemaan iso ura täällä, kommentoi Emery Sky Sportsin mukaan.

– Hän tarvitsee aikaa, mutta monille tänne tuleville pelaajille ensimmäinen kuukausi, ensimmäinen vuosi ei ole helppo. Mutta aion tehdä töitä hänen kanssa tehdäkseni siitä sopeutumisesta helpomman.

Emeryltä kysyttiin, uskooko hän siirtokorvauksen suuruuden vaikuttavan Pépén pelaamiseen.

– Jokainen pelaaja on ihminen. Me teemme täällä töitä. Me emme halua puhua rahasta, eikä se ole olennaista.

– Se ei ole olennaista hänelle tai kenellekään muulle, nuorelle tai kokeneelle pelaajalle. Palkoilla ei ole minulle väliä. He ovat pelaajia, he ovat ihmisiä, eivätkä he ajattele sitä pelatessaan.

– En minä ajattele palkkaani, kun valmennan. En usko, että pelaaja ajattelee palkkaansa tai paljonko hänestä maksettiin, kun hän harjoittelee ja pelaa joka päivä.