Liverpoolin riveissä Valioliigaa vuosikymmenen pelannut ja Mestaruussarjassa valmentanut Sami Hyypiä ei usko, että vielä maanantaina Teemu Pukin ja Norwichin nousu Valioliigaan varmistuu.

Tänään maanantaina Norwich kohtaa Viasatin ja Viaplayn näyttämässä ottelussa
vieraskentällä Stoken. Norwichin haastajat Sheffield United ja Leeds pelaavat niin ikään vieraskentillä.

– Norwichin etumatka on kutistunut. Joukkue ei ole hävinnyt aikoihin, mutta taitaa olla jo nyt kolme perättäistä tasapeliä. Sen jälkeen, kun Norwich tyhjensi Mestaruussarjan palkintopöydän gaalassa, ei voittotili ole kasvanut, Hyypiä mietti Valioliiga.comin haastattelussa.

– Toisaalta joukkue on näyttänyt kovaa luontoa. Taas kerran joukkue nousi loppuhetkillä pisteille, kun viime hetken tasoitus syntyi Sheffield Wednesdayta vastaan. Tasoitus oli ilman muuta ansaittu, mutta aika viime hetkiin se jäi.

Mestaruussarjassa on vielä pelaamatta kolme kierrosta. Norwichin etumatka haastajiin on viisi pistettä. Nousu varmistuu, jos Norwich voittaa Stoken ja jos Sheffield United tai Leeds ei voita. United pelaa vieraskentällä Hullia vastaan ja Leeds kohtaa Brentfordin kierroksen myöhäisottelussa, Viasatin ja Viaplayn tarjontaa sekin.

– Veikkaan, ettei nousija ratkea vielä maanantaina. Norwich on suosikki voittamaan oman pelinsä, mutta juuri nyt tietty hermostuneisuus näkyy jonkin verran. Uskon myös, että kovaa taistelua toisesta nousijanpaikasta käyvät United ja Leeds hoitavat oman hommansa.

– En silti ole huolissani Norwichin tilanteesta. Jos joku olisi tarjonnut ennen kauden alkua tilannetta, että heillä on viiden pisteen keula, kun kolme peliä on jäljellä, olisi se otettu riemuiten vastaan.

– Tosin, ei kovin moni olisi varmaan myöskään uskonut, että Teemu Pukki olisi tehnyt 27 maalia tässä vaiheessa – myös se tieto olisi otettu riemulla vastaan.

[readmore from=Teemu-Pukki]

Hyypiä siis odottaa Norwichin nousujuhlia, mutta ei vielä.

– Uskon, että nousu varmistuu kotikentällä ensi lauantaina, kun Norwich
kohtaa Blackburnin. Luulen, ettei asia jää viimeiseen peliin.

– Mutta kaikki on mahdollista tietysti niin kauan kuin pelejä on
jäljellä. Championship on hyvin arvaamaton sarja.

Maanantaina Norwich siis pelaa Stokessa kello 17.00 alkavassa ottelussa Viasatin ja Viaplayn kanavilla. Pari tuntia myöhemmin nousutaistelu jatkuu, kun Brentford isännöi Leedsiä.