Manchester Unitedin manageri Ole Gunnar Solskjær alleviivaa hyvän joukkuehengen merkitystä. Norjalainen myöntää, että ”henkilökohtaiset agendat” vaikuttivat Unitedin tekemiseen viime kaudella.

– Luonne on niin tärkeä. Olemme joukkue joukkueympäristössä. Sitä haluaa, että pelaajilla on pieni ego ja särmää, mutta heidän pitää pysty sopeutumaan, Solskjær kertoo United We Standille.

Hän sanoo suoraan, että ottaisi joukkueeseen ”mieluummin reiän kuin p*rsreiän”.

– Maaliskuussa 2019 pelaajat olivat fyysisesti ja henkisesti väsyneitä, ja sitten meillä oli loukkaantumisia. Pelaajat alkoivat ajatella negatiivisesti, kun taas ajattelu on nyt positiivista. Viime vuonna oli muita asioita, joista en pitänyt. Joitakin henkilökohtaisia agendoja, joita pystyttiin selvittämään vasta kesällä, toteaa Solskjær.

[readmore from=Manchester-United]

Unitedin joukkue on uusiutunut merkittävästi. Esimerkiksi Alexis Sánchez, Romelu Lukaku ja Chris Smalling lähtivät viime kesänä, ja tilalle on tullut Harry Maguiren, Bruno Fernandesin ja Odion Ighalon kaltaisia nimiä.

– Aina löytyy pelaajia, jotka haluavat pelata enemmän, mutta jos joukkue haluaa menestyä, silloin pelaajien pitää olla käytettävissä eri aikoina. Minusta tuntuu, että tässä ryhmässä meillä ei ole yhtään mätää omenaa.

United oli hyvässä vireessä, kun koronapandemia keskeytti kauden maaliskuussa. Nousuvireinen joukkue oli taistelemassa kynsin hampain Mestarien liigan paikasta.

Lähde: Goal