Englannin Liigacup, eli Carabao Cup herää syyshorroksestaan kuun vaihteeksi.

Tänään tiistaina pelataan kaksi ottelua, keskiviikkona neljä, ja kierroksen päättävä Man Cityn ja Fulhamin kohtaaminen torstaina. Mukana on vielä 16 joukkuetta. Tiistaille suunniteltu Leicesterin ja Southamptonin ottelu on siirretty, isäntäseuraa kohdanneen tragedian vuoksi.

Paikkaa haetaan siis nyt puolivälieriin, joiden parit arvostaan Stamford Bridgellä Chelsea – Derby County -ottelun päätyttyä.

Bournemouth – Norwich City

Kierroksen avaa kahden, omalla tasollaan vahvaa alkukautta pelanneen joukkueen kohtaamisella. Suomalaisittain ottelun mielenkiinto kohosi melkoisesti, kun vierasjoukkueen valmentaja Daniel Farke kertoi, että Teemu Pukki saattaa vastoin odotuksia olla jo pelikunnossa.

Bournemouth toki on ehdoton suosikki otteluun lähdettäessä, mutta molempien joukkueiden itseluottamuksen voi uskoa olevan kunnossa. Cherries väijyy Valioliigan huippua; sillä on teoriassa mahdollista ensi kierroksella nousta jopa kärkinelikkoon. Canaries puolestaan on jo Mestaruussarjan neljäntenä, huolimatta kauden vähemmän mairittelevasta alusta.

Chelsea – Derby County

Derbyn Pässien manageri Frank Lampard kävi kilpailun edellisellä kierroksella kaatamassa vanhan valmentajansa, José Mourinhon luotsaaman Manchester Unitedin. Nyt hän palaa henkiseen kotiinsa, Stamford Bridgelle. Vaikka Unitedin kausi on ollut vastoinkäymisten riivaama, kovin moni tuskin povasi sen putoamista Derbyn kustannuksella.

Chelsean ja Man Unitedin vireistä taas ei kannata puhua samalla sivulla. Maurizio Sarrin joukot ovat tiiviisti pääsarjan kärjen mukana, ja peliesityksiin on löytynyt ulottuvuuksia esimerkiksi Eden Hazardin poissaolosta huolimatta. Sunnuntaina tästä saatiin osoitus, kun Burnley kaatui vieraskentällä peräti 4-0.

West Ham – Tottenham

Lontoolaiset kohtaavat toisensa lyhyen ajan sisällä jälleen. 20. lokakuuta Irons joutui taipumaan Mauricio Pochettinon ryhmälle ottelussa Erik Lamelan avausjakson lopun maalilla. Ottelun lopputulos olisi kuitenkin saattanut olla täysin toinen; West Ham painoi joukkueista aktiivisemmin päälle, mutta sai jobin postia muun muassa Andri Jarmolenkon pahan loukkaantumisen muodossa.

Spurs pelasi edellisen liigapelinsä, NFL-ottelun runtelemalla Wembleyllä tahkotun tappiollisen Man City -ottelun vasta maanantaina.

Carabao Cupin neljäs kierros

Tiistaina 30.10.

Bournemouth – Norwich City klo 21.45

Burton Albion – Nottingham Forest klo 21.45

Keskiviikkona 31.10.

Arsenal-Blackpool klo 21.45

Chelsea – Derby County klo 21.45

West Ham – Tottenham klo 21.45

Middlesbrough – Crystal Palace klo 22.00

Torstaina 1.11.

Manchester City – Fulham klo 21.45