Pep Guardiola vetosi väsymykseen, kun Manchester City menetti toisella jaksolla otteen Community Shieldissä. City vetäytyi syvälle, puolusti 4-4-2-muodossa. Liverpool otti aloitteen ja piti pallon toisella jaksolla peräti 64-prosenttisesti.

Liverpool painoi päälle, hukkasi paikkojaan. City menetti maalin johtonsa, mutta juhli lopulta rangaistuspotkukilpailussa.

City saattoi hyytyä hieman. Vielä oleellisempaa on pohtia, mitä Guardiola todella miettii. Hän on julistanut useaan otteeseen julkisesti, että pitää loppuun saakka kiinni periaatteistaan. Tällä Guardiola on viitannut siihen, että City haluaa ottaa kentällä aloitteen. Sunnuntaina City antoi aloitteen suosiolla Liverpoolille.

Jürgen Klopp on ollut Guardiolalle jo Saksan-ajoista paha vastus. Klopp on osannut hyödyntää katalonialaisen juego de posiciónin heikkoudet. Jo Borussia Dortmund iski aikoinaan riistojen jälkeen räjähtävän nopeasti Bayern Münchenin selustaan.

Manchester City ja Liverpool kamppailevat jälleen Valioliigan ykköstilasta. Jättien keskinäisissä kamppailuissa on valtava panos. Guardiola antoi Community Shieldissä viitteitä, mitä jatkossa on luvassa. City vaihtoi tauolla B-suunnitelmaan. City piti pallon avausjaksolla parhaimmillaan yli 60-prosenttisesti, mutta romahti toisella jaksolla. Guardiola siis turvautui mourinhomaiseen temppuun, johtoaseman strategiseen varjeluun.

[readmore from=Guardiola-Pep]

Tämä osoittaa, miten suuri uhka Liverpool on Manchester Citylle.

– Yksikään joukkue ei voi dominoida 90 minuuttia, Guardiola sanoi sunnuntaina.

Joskus aiemmin Guardiola saattoi vielä tähdätä 90 minuuttia kestävään show’hun. Jatkossa hän haluaa voittaa vielä enemmän. City vei viime kaudella kotimaassa kaikki pokaalit, mutta Mestarien liigan huhtikuinen hurlumhei-tappio Tottenhamille jätti karvan maun suuhun.

Guardiola on kehittynyt valmentajana jatkuvasti. Hän on vannonut hyvin vallankumouksellisiin, jopa romanttisiin ajatuksiin – ja voittanut valtavasti. Jos sunnuntai näyttää vähäänkään suuntaa, nähdään tulevalla kaudella jälleen uusia tuulia. Guardiola on valmis joustamaan periaatteistaan, jotta City pitää kiinni asemistaan ja on aiempaa valmiimpi Mestarien liigan haasteisiin.