Entinen valioliigajyrä povaa Man Cityn superlupauksesta Englannin maajoukkuekapteenia: ”Kaikki puhuvat Rashfordista ja Greenwoodista”

© Kuva: Getty Images

Manchester Cityn 20-vuotias Phil Foden kerää ylistystä. Urallaan muun muassa Tottenhamia ja Fulhamia edustanut Jamie O’Hara uskoo Fodenin nousevan aikanaan vielä Englannin maajoukkueen kapteeniksi.

Foden on noussut tällä kaudella Cityn edustusjoukkueen vakiokalustoon. Tilille kertyi 23 valioliigaottelua, joissa syntyi viisi maalia ja kaksi maalisyöttöä. Lisäksi vastuuta on tullut myös Mestarien liigassa 12 ottelussa, joissa hän on tehnyt kaksi maalia ja kaksi maalisyöttöä. Foden oli avauksessa viime viikolla Mestarien liigan puolivälierässä Real Madridia vastaan pelaten reilun tunnin.

– Mielestäni hän (Foden) on Englannin A-maajoukkueen potentiaalinen tuleva kapteeni, O’Hara sanoi TalkSportin haastattelussa.

Foden on monikäyttöinen pelaaja. Hän on pelannut tällä kaudella Cityn palapelissä useampaa roolia keskikentällä, laidalla ja viimeisimpänä Real Madridia vastaan jopa keskushyökkääjänä. O’Haran mukaan Foden kestää ehdottomasti vertailun esimerkiksi Manchester Unitedin paljon hehkutettuihin Marcus Rashfordiin ja Mason Greenwoodiin.

– Kaikki puhuvat Greenwoodista, Rashfordista ja näistä upeista nuorista pelaajista, mutta Foden on paras. Hänestä tulee Englannin paras pelaaja. Häntä voi peluuttaa missä tahansa, O’Hara kehui.

Manchester Cityn nykyinen kapteeni David Silva siirtyy Guardianin mukaan kauden jälkeen Lazioon. Silva on ollut Cityn sapluunassa monikäyttöinen pelaaja, joka on viime aikoina asemoitunut keskikentälle. O’Haran mukaan Foden voi hyvin nousta Silvan saappaisiin.

– Minun mielestäni hänestä kasvaa yksi parhaista pelaajista, joita Englannin paidassa on nähty. Minusta Phil Fodenista tulee vielä paljon parempi pelaaja Citylle kuin mitä Silva on ollut, O’Hara totesi.