Arsenalin hyökkääjä Pierre-Emerick Aubameyang matkustaa Afrikan mestaruusturnauksesta takaisin Lontooseen lääkärintarkastuksiin hänellä todettujen sydänongelmien takia, kertoo Sky Sports.

Aubameyang, 32, on Gabonin kapteeni ja selkeä ykköstähti, mutta hän ei ole esiintynyt meneillään olevassa arvoturnauksessa ollenkaan. Hän sai juuri kisojen alla positiivisen tuloksen koronavirustestissä, mutta hän on sittemmin palannut harjoituksiin hyväkuntoisena.

Arsenal kertoi viime viikolla olleensa yhteydessä Aubameyangiin ja luottaa siihen, ettei hänen tilansa ole vakava.

Tykkimiehet ilmoitti viime kuussa virallisessa tiedotteessaan, että Aubameyang ei jatka joukkueen kapteenina ”viimeisimmän kurinpidollisen rikkomuksensa” myötä. Sen jälkeen gabonilaiskärkeä ei ole nähty Arsenalin kokoonpanossa.

Hän pelasi edellisen ottelunsa Arsenalissa 6. joulukuuta, kun hän tuli lyhyesti vaihdosta kentälle Evertonia vastaan.

Athleticin mukaan ”kurinpidollisella rikkomuksella” viitattiin Aubameyangin ulkomaan reissuun, jolta hän palasi sovittua myöhemmin. Hän sai Arsenalilta luvan matkustaa Ranskaan tapaamaan äitiään sillä ehdolla, että hän palaa Englantiin tiettyyn päivään mennessä. Gabonilaishyökkääjä palasi kuitenkin Lontooseen vasta seuraavana aamuna. Kyseessä oli toinen kerta viime vuonna, kun Aubameyang pudotettiin kokoonpanosta myöhästelyn takia.

Gabon pelaa Afrikan mestaruusturnauksen lohkovaiheen viimeisen ottelunsa tiistaina, kun se kohtaa Marokon.