Riyad Mahrezin peliaika Manchester Cityssä on jäänyt odottamattoman pieneksi. Leicesteristä kesällä siirtyneestä algerialaisesta maksettiin seuran ennätyssiirtokorvaus (68 miljoonaa euroa).

Mahrez on avannut tällä kaudella vain 10 valioliigaottelussa. Edellisen kerran keskikenttäpelaaja aloitti joulukuun 30. päivä Southamptonia vastaan.

Pep Guardiolan mukaan syy penkitykseen ei johdu Mahrezista itsestään. Leroy Sané, Raheem Sterling ja Bernardo Silva ovat olleet yksinkertaisesti jokainen huippuvireessä.

– Minä olen syy siihen, miksi hän ei ole pelannut. Hän ei ole siihen syyllinen, City-luotsi vastasi lehdistölle.

– Olen surullinen siitä, koska hän on harjoitellut uskomattoman hyvin. Hän on todella lahjakas pelaaja, mutta meillä on tällä hetkellä viisi hyökkääjää. Viime peleissä Leroy ei ole pelannut.

– Meillä on uskomattomia pelaajia kuten Bernardo ja Raz huippukunnossa. Se on ainoa syy. Mitään turhautumista ei ole taustalla.

– Hän on kaveri, johon olemme tyytyväisiä. En voi kuitenkaan olla kiltti ja antaa hänelle ansaitsemiaan minuutteja. Olen pahoillani siitä.

27-vuotias Mahrez on tehnyt tällä kaudella yhdeksän maalia kaikissa kilpailuissa. City kohtaa tänään FA Cupin viidennellä kierroksella Newportin.