Chelsean manageri Antonio Conte sanoi viime viikolla, että hänen tehtävänsä on vain saada oma joukkue toimimaan, ei miettiä pelaajien maajoukkueasioita. Näin tietysti onkin, ja se näkyy nyt tehtävissä valinnoissa – Chelseaan siirtyminen ei näyttäisi ainakaan edesauttavan mahdollisuuksia kansainvälisiin edustustehtäviin.

Viimeisimpinä Blues-pelaajina ohuetkin toiveensa matkasta Venäjän MM-kisoihin saavat unohtaa tälle kaudelle seuraan siirtyneet Ross Barkley ja Danny Drinkwater. Everton-aikanaan 22 kertaa Englantia edustanut Barkley ei ole saanut Contelta lähellekään maajoukkuekutsuun riittävää peliaikaa – keskikenttämies on esiintynyt vain neljään otteeseen tammikuisen siirron jälkeen.

Drinkwaterin tilanne ei ole aivan yhtä selkeä, mutta myös Leicesterissä Valioliigan voittaneen pelurin edellä nokkimisjärjestyksessä on useita muita. Gareth Southgate kommentoi kaksikon tilannetta hyvin suorin sanoin.

– Danny ei ole ollut joukkueensa mukana, ja hänen edellään maajoukkueeseen ovat tarjolla esimerkiksi Lewis Cook ja Jack Wilshere.

Barkley tuskin itsekään enää osasi haaveilla kisamatkasta – nyt ei enää tarvitsekaan.

– Ross ei vain yksinkertaisesti ole sellaisessa kunnossa. Hän siirtyi Chelseaan vaikean loukkaantumisen jälkeen, eikä ole ehtinyt takaisin riittävälle tasolle. Mutta jos hän siinä onnistuu ja saa peliaikaa, kenties kesän jälkeen palaamme taas asiaan.

Aiemmin tällä viikolla ilman maajoukkuekutsua jäivät Chelsea-pelaajista Álvaro Morata ja Gary Cahill.

Lähde: The Independent