Liverpoolin seurayhteisö sai mieluisia uutisia myöhään eilen illalla.

Seura tiedotti tehneensä Sadio Manén kanssa ”pitkän” jatkosopimuksen (lue lisää tästä). Tiedote oli olennaisilta osiltaan varsin niukkasanainen, mutta brittilehdistöstä on alkanut pikku hiljaa tihkua lisätietoja.

Lehdet ovat yhtä mieltä siitä, että Manén sopimuksen pituus on viisi vuotta ja ulottuu nyt kesään 2023. Näin ollen sopimus päättyisi samaan aikaan kaikilla hyökkäystrion jäsenillä (Mané, Roberto Firmino ja Mohamed Salah).

Palkkatasossa Mané ei sen sijaan näytä päässeen kollegoidensa tasolle. Valioliigan palkkatilastoja taulukoiva Spotrac-sivusto kertoo, että Salah tienaisi tällä hetkellä 200 000 ja Firmino 180 000 puntaa viikossa. Daily Mailin tietojen mukaan Manén uusi sopimus takaa senegalilaiselle ”vain” 150 000 punnan viikkoansiot.

[readmore from=Liverpool]

Spotracin mukaan Mané tienasi aiemmalla sopimuksellaan 90 000 puntaa viikossa, joten palkankorotus on suuri. Siitä huolimatta Valioliigassa on edelleen 17 pelaajaa, jotka tienaavat Manéta enemmän. Pelkästään arkkivihollisen Manchester Unitedin riveissä on viisi pelaajaa (Alexis Sánchez, Paul Pogba, David de Gea, Romelu Lukaku, Juan Mata), jotka tienaavat Manéta enemmän.

Jotain perspektiiviä nykytilanteesta antaa se, että aiemmin tänään (perjantaina) Chelsea tiedotti tehneensä jatkosopimuksen N’Golo Kantén kanssa (lue lisää tästä). Daily Mailin tietojen mukaan Kantélle uusi sopimus takaa peräti 290 000 punnan viikkotulot eli lähes tuplat Manéen verrratuna.