Jürgen Klopp myöntää olleensa aina Manchester United -legenda Sir Alex Fergusonin ihailija. Unitedin seurahistorian suurin valmentaja voitti 26 vuoden aikana 19 mestaruutta ja kahdesti Mestarien liigan.

Kloppin suhde 77-vuotiaaseen Fergusoniin olisi voinut olla erilainen, jos Liverpool-luotsi olisi valmentanut Englannissa samaan aikaan. Skotlantilainen jäi eläkkeelle vuonna 2013.

Klopp uskoo myös, että Ferguson kunnioittaa Liverpoolin nykymenestystä.

– Hän on yksi suurimmista ellei jalkapallomaailman suurin. Sen voi sanoa hänen saavutuksistaan. Se mistä hän aloitti, mistä hän tuli ja mitä hän teki seuran kanssa. Aivan uskomatonta, Klopp kehui lehdistölle.

– Olen aina ihaillut häntä. Kaukaa se on helppoa. En tiedä millaista se olisi ollut, jos olisin itse ollut silloin 20 vuotta Liverpoolissa ja taistellut sitä taistelua koko ajan. Hän oli hyvin kilpailullinen kaveri ja sanoi usein asioita ennen Liverpool-otteluita.

– Olen melko varma, ettei hän valmentaessaan halunnut Liverpoolin menestyvän. Ehkäpä hän ei halua sitä nytkään, mutta mielipide ei välttämättä ole enää niin vahva. Olen kuullut hänen muutaman kerran sanovan pitävänsä siitä mitä me teemme nyt.

United ja Liverpool kohtaavat huomenna toisensa Valioliigassa. Ottelu alkaa kello 16:00 Suomen aikaa.