Steven Gerrard Liverpoolin Jürgen Kloppista: ”Jos hän allekirjoittaisi elinikäisen sopimuksen juuri nyt, niin olisin iloinen”

© Kuva: Getty Images

Liverpoolin seuraikonina ja tähtipelaajana monille tuttu Steven Gerrard vaihtoi Glasgow Rangersin valmentajan pallilta Valioliigaan ja Aston Villan ruoriin.

Samalla alkoivat suomalaisittain mielenkiintoiset siirtohuhut Rangersin Glen Kamarasta, joka oli Gerrardin ehdottomia luottopelaajia. Huuhkaja-tähti on myös pelillisesti juuri sitä, mitä liikaa maaleja päästävä Villa kaipailisi.

41-vuotias päävalmentaja saapui lehdistötilaisuuteen levollisen oloisena. Lauantaina odottaa ensimmäinen haaste Aston Villan kanssa. Tuolloin Villa Parkille saapuu vieraaksi Brighton.

– Laitan aivan kaiken likoon, jotta tämä seura saavuttaisi menestystä. Minun ja valmennusryhmäni omistautuminen tulee olemaan ehdotonta, kertoi Gerrard.

Mediassa on puhuttu Villa-pestistä vain pakollisena välietappina matkalla Gerrardille niin rakkaan Liverpoolin valmentajaksi.

– Se on epäreilua ajatella noin. Ette ikinä tule kuulemaan minun sanovan jotain tuollaista. Olen erittäin otettu, että saan olla täällä juuri nyt.

Myös Englannin maajoukkueen kapteenina toiminut Gerrard pelasi hurjat 710 kamppailua Liverpoolin paidassa.

Hän vietti seurassa huimat 17 vuotta ja voitti muun muassa Mestarien liigan kaudella 2005.

Gerrard ei kiistä, etteikö Liverpool olisi unelmana.

– Ei siinä ole mitään väärää, jos ihmisellä on unelmia. Liverpoolilla on kuitenkin maailmanluokan valmentaja (Jürgen Klopp) juuri nyt. He ovat todella tyytyväisiä tilanteeseen.

– Jos hän allekirjoittaisi elinikäisen sopimuksen nyt, niin olisin erittäin iloinen seuran ja Jürgenin puolesta.

Gerrardilla on edessään paluu Anfieldille nyt Aston Villan luotsina. Ottelu pelataan 11. joulukuuta. Klopp otti Liverpool-legendaan yhteyttä.

– Hän on hieno ihminen ja valmentaja. Liverpool on todella onnekas, että Jürgen on siellä. Kannatan sitä seuraa ja toivon näin olevan myös pitkään.

– Jürgen lähetti minulle viestin ja sanoi antavansa minulle ison halauksen sitten 11. joulukuuta. Odotan sitä päivää itsekin jännittyneenä.

Aston Villan alkukausi on ollut todella ankea. Uusi päävalmentaja näkee tilanteen kääntyvän vielä positiiviseksi.

– Alamme pelaamaan hivenen eri tavalla nyt. Muutosten omaksuminen ottanee vähän aikaa, mutta joitakin muutoksia tulee viikonloppuna jo tapahtumaan.

– Tämä on uusi alku. Pyysin pelaajia tekemään minuun vaikutuksen kentällä ja sen ulkopuolella. On ollut mahtavaa päästä heidän kanssaan nurmelle tekemään töitä.

Aston Villan ja Brightonin välinen kamppailu alkaa lauantaina kello 17.00 Suomen aikaa.

Lähde: BBC


Everton – Liverpool | Liverpool on punainen!

Juhliiko Pool Merseysiden derbyssä? Vieraskertoimissa tarjolla herkkua!