Teemu Pukin kausi on jo nyt mennyt aika lailla nappiin.

Suomalaishyökkääjä valittiin Mestaruussarjan vuoden pelaajaksi, hän johtaa sarjan maalipörssiä 27 osumalla ja Norwich on sarjakärjessä matkalla Valioliigaan.

Jäljellä on neljä kierrosta ja Norwichin ero kolmannen sijan Sheffield Unitediin on seitsemän pistettä. Maalipörssissä Pukilla on kolmen maalin johto Aston Villan Tammy Abrahamiin.

Unelma Valioliigasta alkaa olla jo käsin kosketeltava.

– Muistan katsoneeni joitain Valioliigan otteluita isäni kanssa, kun olin nuorempi. Tuohon aikaan olin kuitenkin kiinnostuneempi Espanjan pääsarjasta, Pukki sanoi paikallislehti Norwich Evening Newsin haastattelussa.

– Se oli unelmani lapsena, mutta luonnollisesti [Valioliiga] on se, jota tässä on nyt seurattu aika paljon ja toivottavasti pääsen sinne pelaamaan.

– Se on totta kai koko joukkueen unelma ja sen eteen teemme töitä. Tiedämme, ettemme ole vielä voittaneet yhtään mitään ja että edessä on paljon töitä. Mutta totta kai me unelmoimme siitä.

Pukin nuoruusvuosien unelmana oli siis päästä Espanjaan pelaamaan. Hyökkääjä lähtikin Kotkasta Sevillan akatemiaan 17-vuotiaana. Haasteita riitti.

– Se oli valtava muutos. Olin pikkupoika. Äitini lähti mukaani ensimmäiseksi vuodeksi. Se auttoi minua sopeutumaan vähän paremmin ja opettelemaan omillaan olemista.

– Mutta luonnollisesti oli valtava muutos todella ujolle suomalaispojalle muuttaa paikkaan, jossa piti opetella uusi kieli ja kaikkea muuta.

[readmore from=Teemu-Pukki]

Sevillasta Pukki palasi Suomeen ja HJK:hon, josta matka jatkui Schalken ja Celticin kautta Bröndbyhyn. Se osoittautui Pukin kannalta erinomaiseksi siirroksi, joskaan ei uran parhaaksi.

– Voitaneen sanoa, että tänne tuleminen on todennäköisesti ollut urani paras päätös. Olen todella onnellinen, että siirryin tänne. Nyt meidän täytyy vain hoitaa homma kunnialla loppuun.

Pukin Norwich pelaa seuraavan kerran perjantaina, jolloin vastaan asettuu Sheffield Wednesday. Ottelu alkaa kello 21.45 Suomen aikaa.