Arsenal-paidassa seitsemän pokaalia yhdessä voittaneet Thierry Henry ja Patrick Vieira kohtaavat tänään. Vuoden 1998 maailmanmestaruudestakin muistettu kaksikko on kuitenkin nyt jakautunut derbymuurin eri puolille; Vieira valmentaa Nizzaa, Henry Monacoa.

Rivieran derby on oma ottelunsa huolimatta sarjatilanteesta, mutta siihen on silti hyvä vilkaista. Nizzan kausi on sujunut huomattavasti kriisissä edelleen olevaa Monacoa paremmin – se on sijalla 9., yli kaksi kertaa suuremmalla pistesaldolla kuin toiseksi viimeisenä majaileva suuriruhtinaskunnan joukkue.

Siinä missä Monaco saa tehdä todella töitä sarjapaikkansa eteen, ei Nizzalta ole käytännössä karannut vielä muu kuin mestaruus.

Henry ja Vieira kohtaavat nyt ensi kertaa managereina; alalla, jolla kummatkin ovat vielä nuoria tekijöitä.

– Hän on ystäväni, ja mies jota ihailen, Henry sanoi vastaparistaan ottelun aattona.

– En ihaile häntä vain pelaajana, vaan ihmisenä yleensä, eikä tämä ottelu tule sitä muuttamaan. Kyseessä on kuitenkin Monaco vastaan Nizza, joten hetkeen emme pidä toisistamme.

Monacon riveissä nähtäneen myös tuoreemmin valioliigaviheriöiltä muistilokeroissa oleva nimi, juuri joukkueeseen Chelseasta siirtynyt Casc Fàbregas. Katalonialainen nousi teinipoikana Arsenalin edustusmiehistöön, ja esiintyi joukkueen kokoonpanoissa kummankin jo tuolloin kaiken voittaneen, nykyisen valmentajan kanssa.

Nyt 31-vuotias keskikenttämies oli syyskaudella Chelsean avauksessa vain kerran, mutta pelasi täydet 90 minuuttia Monaco-debyytissään viime viikolla.

– Minuutti minuutilta hänen jälkensä pelissä alkoi näkyä. Hän löytää linjojen välit, ja näkee ennalta, minne pallo pitää siirtää.

Lähde: BBC