Chelsea eteni lauantaina FA Cupin finaaliin, kun se päihitti Valioliigan kärkiseura Manchester Cityn 1-0-lukemin Wembley Stadiumilla (lue otteluraportti).

Ottelun ainoasta maalista vastasi marokkolaishyökkääjä Hakim Ziyech, joka laittoi pallon nätisti pussiin Timo Wernerin matalasta keskityksestä toisen puoliajan alussa.

RB Leipzigista 53 miljoonalla eurolla viime kesänä hankittu Werner on saanut paljon kritiikkiä heikosta osumatarkkuudestaan ensimmäisen Chelsea-kautensa aikana, mutta salamannopea saksalainen on maksanut hukattuja maalipaikkojaan takaisin lukuisilla maalisyötöillä.

Goalin mukaan Wernerin maalisyöttö Ziyechin täysosumaan oli jo hänen 12. tällä kaudella, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan. Maalinteossa 25-vuotias on puolestaan onnistunut 10 kertaa.

– Minulla on enemmän maalisyöttöjä kuin maaleja tällä kaudella ja se on hyvin epätavallista minulle, kommentoi Werner BBC:lle ottelun jälkeen.

– Mutta niin pitkään kun se auttaa joukkuetta voittamaan, ovat asiat hyvin. Se oli hyvä juttu, että sain pallon oikein Hakimille.

LUE MYÖS: Kevin De Bruyne loukkaantui ikävästi – Pep Guardiola huolissaan: ”Ei hyvältä näytä”

Werner piti lauantain kamppailua maan kahden parhaan joukkueen kohtaamisena.

[readmore from=Chelsea]

– Mielestäni ottelussa olivat vastakkain Englannin kaksi parasta joukkuetta tällä hetkellä. Se oli 50-50 peli.

– Voitimme, koska iskimme vastaan ja teimme yhden maalin. Lopulta puolustimme todella hyvin, kuten aiemmissakin peleissä. Voimme mielestämme sanoa, että parempi joukkue voitti.

– Tällaisissa peleissä on hyvin tärkeää, että taktiikat ovat kunnossa. Lopulta ottelun ratkaisee kuitenkin henkilökohtainen laadukkuus. Siksi me voitimme tämän ottelun.