Englannin jalkapalloliitto vahvisti torstaina, että Valioliiga pysyy suljettuna huhtikuun loppuun saakka koronaviruspandemian takia.

Osa valioliigajoukkueista päätti kuitenkin palata harjoituskentille tällä viikolla. Ottelutauon oli aluksi määrä kestää vain huhtikuun neljänteen päivään saakka. Nyt seuraavia pelejä on odotettava ainakin toukokuuhun saakka.

Sky Sportsin tuoreen raportin mukaan Tottenham, West Ham ja Sheffield United ovat Valioliigan ainoat joukkueet, jotka harjoittelevat tällä hetkellä keskenään.

Tottenhamin pelaajat palasivat harjoituksiin tällä viikolla, rajoittaen treenipäivänsä kuitenkin vain arkipäiville. Heung-min Son oli kaksi viikkoa eristyksessä palattuaan käsileikkauksesta Etelä-Koreasta helmikuun lopulla.

[readmore from=koronavirus]

Sheffield United palasi myös harjoituksiin maanantaina. Vaikka seuran akatemia ja muut tilat ovatkin suljettuina maaliskuun loppuun saakka, Chris Wilderin miehistö päätti taas ryhtyä tositoimiin viikon alussa.

West Hamissa ollaan sen sijaan keskitytty tekemään vain sellaisia harjoituksia, jotka eivät vaadi kontaktia. Keskiviikkona harjoituskentille palanneita pelaajia ollaan myös kielletty syömästä ja peseytymästä yhteisissä tiloissa. Kaikki harjoitukset järjestetään ulkoilmaympäristössä.

Southampton järjesti harjoitukset maanantaina, mutta sen jälkeen pelaajat määrättiin takaisin eristykseen. Muissa Valioliiga-seuroissa pelaajia ollaan ohjeistettu harjoittelemaan yksin erilaisten kunto-ohjelmien avulla.