FA Cupissa nähtiin yllätysten lauantai. Valioliiga-joukkueiden osalta taival päättyi Chelsean, Manchester Cityn, Southamptonin ja Tottenhamin osalta neljänteen kierrokseen. Aiemmin päivällä karsiutui myös Swansea.

Nousuvireinen Crystal Palace lähetti Southamptonin laulukuoroon

Southamptonin taival FA Cupissa päättyi neljännelle kierrokselle. Crystal Palace nousi kahdesti tasoihin ja lähetti isäntänsä laulukuoroon 2-3-lukemin. Voitto oli tuoreelle managerille Alan Pardew’lle kolmas seuran peräsimessä.

Southampton starttasi väkevästi, ja iski avausmaalinsa jo yhdeksännellä peliminuutilla. Palace epäonnistui purkamaan kulmapotkua, jonka seurauksena Graziano Pellè pääsi kuin varkain tälläämään pallon verkkoon.

Eagles tasoitti vain kaksi minuuttia myöhemmin Marouane Chamakhin tuotua joukkueensa takaisin peliin. Saints korjasi menetetyn johtoaseman nopeasti. Vierailijoiden epäonnensoturi oli Scott Dann, joka puski Ryan Bertrandin keskityksen omaan maaliin. Tässä vaiheessa pelikello näytti 16. minuuttia.

Viisi minuuttia omasta maalista Palace kuittasi jälleen. Yaya Sanogo tälläsi Wilfried Zahan tarjoilusta uransa ensimmäisen maalin Eagles-paidassa.

Kuusi minuuttia ennen taukoa Palace iski vielä johtoon Chamakhin osuttua toistamiseen. Toisella jaksolla ei maaleja nähty. Eagles siis jatkoon lukemin 2-3.

Chelsea ja Man City yllättäen ulos karkeloista

Chelsean ja Manchester Cityn urakka FA Cupissa päättyi yllättäen neljänteen kierrokseen. Valioliigan kärkikaksikko taipui kotikentillään Bradfordille ja Middlesbrough’lle.

Cityn ja Boron välisen kamppailun ensimmäinen jakso oli maaliton. Vierailijoiden voittomaaliksi jäänyt osuma syntyi heti toisen puoliskon alkupuolella. Patrick Bamford rankaisi Fernandon puolustusvirheessä tälläämällä pelivälineen hölmistyneen Willy Caballeron ohitse.

Lisäajalla City haki epätoivoisesti tasotusta. Lopulta ratkaisun iski Boron espanjalaistaituri Kike. Middlesbrough jatkoon lukemin 0-2.

Chelsea avasi Bradfordia vastaan vahvasti siirryttyään ensimmäisellä jaksolla kahden maalin johtoon Gary Cahillin ja Ramiresin osumien siivittäminä. Jon Stead kavensi vielä vierailijoille ennen taukoa ja toiselle puoliskolle päästiin tasaisissa asemissa.

Toinen jakso jatkui tasaväkisenä. Varttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä Bradfordin taistelu palkittiin tasoituksella. Tärkeän osuman iski entinen Chelsea-pelaaja Filipe Morais.

Samalla hallinta siirtyi Bradfordille. 82. minuutilla Andy Halliday upotti kaukolaukauksensa Petr Cechin selän taakse, ja Chelsea joutui ensimmäistä kertaa takaa-ajajaksi. Blues yritti lopussa hakea kaikin voimin tasoitusta, mikä lopulta kostautui. Lisäajan viimeisellä minuutilla Mark Yeates käytti vapaan tilan hyväkseen ja sinetöi Bradfordille jatkopaikan.