Viikonlopun Valioliigakierroksella riitti ihmeteltävää. Liverpoolin ja Manchester Unitedin kohtaamisessa räiskyi tuttuun tapaan. Etihadilla nähtiin jo kolmas identiteetistä erehtyminen vuoden sisään.

Dawson rikkoi – McAuley ulos

Lauantain avausottelu Manchester Cityn ja West Bromwich Albionin välillä alkoi hämmästyttävällä tavalla, kun Craig Dawson päätti Wilfried Bonyn etenemisen torppaamalla norsunluurannikkolaisen rajusti nurmen pintaan. Etihadin yleisön ihmetykseksi punainen kortti ei noussut suinkaan Dawsonille vaan Gareth McAuleylle. Baggiesien pelaajat protestoivat Neil Swarbrickin päätöstä, mutta tuomio pysyi samana.

Kyseessä oli jo toinen kerta, kun väärälle pelaajalle tuomitaan tänä vuonna ulosajo. Kolme viikkoa sitten Sunderlandin Wes Brown sai punaisen kortin, vaikka todellisuudessa Radamel Falcaota rikkoi John O’Shea. Myös viime vuoden maaliskuussa erehdyttiin pelaajan henkilöllisyydestä Arsenalin Alex Oxlade-Chamberlainin torjuttua pallon maaliviivalta. Tuolloin Andre Marriner tuomitsi ulosajon Kieran Gibbsille, mutta loppujen lopuksi kumpikin selvisi ilman pelikieltoa.

Tänään oikeus voitti, kun McAuleyn pelikielto siirtyi Dawsonille. Näiden kolmen töppäyksen jälkeen herää kuitenkin kysymys, miten tällaisilta tilanteilta vältyttäisiin. Ihmissilmä ei yksinkertaisesti voi nähdä kaikkea, ja Baggies-luotsi Tony Pulis vaatikin videokameroiden käyttöönottoa. Sopivatko ne pelin luonteeseen, siitä voi olla montaa mieltä. Selvää on kuitenkin, että jollain tavalla tällaiset mokat täytyy tulevaisuudessa välttää.

Southamptonin sensaatiovahti Forster loukkaantui

Southampton koki sunnuntain Valioliiga-ottelussa Burnleya vastaan pahimman mahdollisen takaiskun, kun sensaatiomaisen kauden tähän mennessä pelannut Fraser Forster sai pahan polvivamman ottelun alkupuolella, eikä englantilaisvahti selvinnyt omin avuin kentältä. Kovempaa kolausta ei Saintsin joukkueelle voinut tässä vaiheessa tapahtua.

Forsterin merkitys Southamptonin korkeaan sijoitukseen on valtava. Kolossimainen maalivahti on pitänyt kuluvalla kaudella jopa 14 kertaa maalinsa puhtaana ja torjunut tolppien välissä 30 Valioliiga-ottelussa. Päästettyjä maaleja britillä on vain 21 kappaletta.

Kuka paikkaa sitten Forsteria? Kelvin Davisista tai Paolo Gazzanigasta ei ole ykköstorjujaksi, mutta yksi vaihtoehto vielä löytyy. Artur Boruc on pelannut hienon lainakauden Bournemouthin paidassa. Puolalaisvahdin johtama Cherries johtaa tällä hetkellä Mestaruussarjaa ja on matkalla Valioliigaan. Borucin lainan purkaminen voikin olla nyt se ratkaisu Southamptonille, joka voi pelastaa joukkueen kevään.

Liverpoolille ensimmäinen tappio sitten joulukuun jälleen Man Unitedia vastaan

Liverpool ei ollut hävinnyt ennen sunnuntaita 13 otteluun Valioliigassa. Redsien hyvä kevätvire nosti joukkueen osakkeita roimasti ja merseysidelaiset nousivat mukaan taisteluun Mestarien liiga -paikasta.

Hienon putken päätti Liverpoolin osalta tappio veriviholliselle Manchester Unitedilla. Hauska yksityiskohta on myös se, että juuri United aiheutti Redseille joulukuussa joukkueen edellisen tappion. Viime kauden kohtaamisissa otteluparia dominoi Liverpool, joka nollasi manchesterilaiset molemissa Valioliigan kohtaamisissa.

Gerrardin viimeinen Man United -ottelu kesti 40 sekuntia

Liverpoolin kesällä jättävä kapteeni Steven Gerrard olisi varmasti halunnut viimeisestä kohtaamisesta kilpailijaseura Manchester Unitedia vastaan ikimuistoisemman. Nytkin se toki sitä oli, muttei hyvässä mielessä. 34-vuotias Gerrard tuli puoliajalla vaihdosta kentälle, muttei kestänyt kentällä 40 sekuntia pidempään saatuaan ulosajon todella epäurheilijamaisesta rikkeestä. Liverpool-ikoni astui tilanteessa maassa makaavan Ander Herreran jalalle.

Moni Liverpool-kannattaja saattoi miettiä, miksi joukkueen suurin ikoni teki näinkin törkeän tempun. Pimenikö Gerrardin vintti hetkellisesti vai oliko viimeiseen otteluun rakasta vihollista vastaan ilmassa ylilatausta. Herrasmiesmäisenä nöyränä joukkuepelaajana tunnetun britin tapauksessa todennäköisempi vaihtoehto on jälkimmäinen.

Gerrardilta kunnioitettava teko oli kuitenkin pyytää anteeksi tapahtunutta. Reds-kippari oli ottelun jälkeen pettynyt ja tunsi olevansa vastuussa joukkueensa kirvelevästä tappiosta. Gerrard ei jäänyt selittelemään vaan myönsi suoraan virheensä. Vaikka keskikenttäpelaajan rike oli ilkeä, tämä anteeksipyyntö kuittaa paljon.