Crystal Palacen Wilfried Zaha kohautti tällä viikolla ilmoitettuaan vaihtaneensa Englannin maajoukkueen synnyinmaansa Norsunluurannikon väreihin (lue uutinen tästä). 24-vuotias laituri kyllästyi vähäisiin mahdollisuuksinsa The Three Lionsin paidassa.

Englannin tuoreen managerin Gareth Southgaten mukaan Zaha oli lähellä päästä mukaan marraskuun ryhmään. Valmentaja toivookin Palace-laiturin jatkavan nykyisessä kotimaassaan.

– Toivomme pystyvämme vielä puhumaan Wilfin kanssa. Hän on pelaaja, jonka kanssa olen työskennellyt. Minulla oli hänet alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa. Hän pelasi ensimmäiset kuukaudet todella hyvin, mutta sitten tulivat vaikeat ajat Manchester Unitedissa. Hän kävi myös lainalla Cardiffissa, joka ei mennyt hyvin. Kukaan ei kyseenalaistanut Zahan poissaoloa vuoden 2016 EM-joukkueesta, Southgate kertoi The Telegraphille.

Zaha on löytänyt tällä kaudella taas Palacessa vireensä. Laituri on kerännyt syksyn aikana Valioliigassa kaksi maalia ja viisi maalisyöttöä.

Vahvat otteet ovat vakuuttaneet myös Southgaten.

– Hän on pelannut tällä kaudella todella hyvin. Näin Zahan Evertonia vastaan ja hän oli ok. Burnleya vastaan erityisesti toinen puoliaika oli loistava. Minulla oli vain muutama päivä aikaa tehdä päätös maajoukkueen suhteen. Meillä oli jo Adam Lallana ja Raheem Sterling. Mutta Zaha on kyky, joka on hyvässä vireessä seurassaan. Haluaisin siis keskustella hänen kanssaan ennen lopullista päätöstä.