Leicester eteni komeasti Mestarien liigan puolivälieriin Sevillan kustannuksella tiistai-iltana.

Jälkimmäisen osaottelun kannalta yksi merkittävimpiä tapahtumia oli Samir Nasrin ulosajo 74. minuutilla. Tuossa vaiheessa Leicester johti 2-0, ja Sevilla olisi tarvinnut vain sen yhden maalin päästäkseen jatkoajalle.

Mitä tilanteessa oikein tapahtui? Live-kuvassa näytti siltä, että Nasri kimpaantui ja puski Vardya. Siitä toinen lappu ja suihkuun. Niin se menikin, mutta se ei ole ihan koko totuus.

Kun katsotaan hidastusta, Vardy käy ensin koputtamassa pallollista Nasria jalkaan. Tästä Nasri suivaantuu ja kääntyy Vardya kohti. Seuraavaksi Leicester-hyökkääjä tönäisee Nasria, jolla keikahtaa vati nurin. Nasri lähestyy pää ojossa Vardya, joka ei peruuttele. Päät asetetaan toisiaan vasten, ja Vardy näyttää odottavan sitä pientä elettä. Se pieni nikkaus sieltä myös tulee, minkä jälkeen Vardy reagoi heittäytymällä taaksepäin.

Erotuomari Daniele Orsato vihelsi tilanteen saman tien poikki ja juoksi näyttämään molemmille pelaajille varoitusta. Vardylle se oli ensimmäinen, Nasrille toinen.

Se oli Nasrilta typerä temppu. Hän jätti joukkueensa pulaan hetkellä, jolloin Sevilla haki vimmatusta vierasmaalia. Mutta mikä on Vardyn rooli tässä kaikessa?

Eri ihmisillä on tietysti erilainen moraalikäsitys. Sen, mitä joku sallii kentällä, joku toinen ei salli. Harmaalla alueella pelaaminen ei ole Vardylle ihan vierasta. Tällä kertaa se toimi, mutta toimiiko jatkossa?

Mitä jos seuraavalla kerralla käykin niin, että Vardy on se, joka saa toisen varoituksen ja joutuu ulosajetuksi? Jospa näin käy esimerkiksi Mestarien liigan puolivälieräottelussa vaikkapa jotain Bayern Müncheniä vastaan. Minkähänlaisena sankarina Vardya silloin pidetään?

Eli: harmaalla alueella taiteilu on oma taiteen lajinsa. Kannattaa olla tarkkana, milloin siitä on hyötyä omalle joukkueelle, ja milloin hyöty kääntyykin haitaksi.

Korjaus klo 10.42: Vardy ei heittäytynyt nurmen pintaan, vaan pysyi jaloillaan.