Englannin manageri Gareth Southgate oli otettu 34-vuotiaana maajoukkueeseen paluun tehneen Jermain Defoen peliesityksestä Liettuaa vastaan. Eikä ihme, tekihän Defoe jo 22 minuutin pelin jälkeen voittomaaliksi jääneen ottelun avausosuman.

Defoe sai pettyä pahasti kolme vuotta sitten, kun Brasilian MM-kisat jäivät mieheltä haaveeksi. Southgate kuitenkin valaa uskoa siihen, että Sunderlandin kärkimies voisi päästä mukaan ensi kesän Venäjän MM-turnaukseen, 35-vuotiaana.

– Maali oli hieno hetki Defoelle. Hän oli innoissaan päästyään mukaan joukkueeseen ja nautti viikosta suuresti. Hän on ollut hyvä konkaripelaaja joukkueelle. Hän on harjoitellut hienosti, on ammattimainen ja hyvä esimerkki nuorille pelaajillemme, Southgate kehuu.

– Olisin voinut panna taloni pantiksi siitä, että hän tekee tänään maalin.

Vaikka maajoukkueen hyökkäyspäästä olivat nyt sivussa Wayne Rooney, Harry Kane ja Daniel Sturridge, Southgate vakuuttaa, että Defoella on hyvät mahdollisuudet mukaan ensi vuoden kisajoukkueeseen.

– Meidän täytyy katsoa, kuka kulloinkin on hyvässä vireessä. Meillä ei ole tiettyä nokkimisjärjestystä, vaan hyvin pelaamalla ansaitsee tilaisuuden. Jotta menestyisimme, tarvitsemme kilpailua pelipaikoista.

– Loukkaantumisia tulee aina, joten on tärkeää, että meillä on Jermainin kaltaisia pelaajia. Jos hän jatkaa maalintekoa Valioliigassa samaan malliin kuin tällä kaudella, ei ole mitään syytä, miksei hän voisi mahtua kisaryhmään, Southgate toteaa.