Valioliigassa on luvassa kauden 2017-18 toinen kierros. Moni joukkueista omaksuu vielä uuden valmentajansa pelitapaa ja siirtoikkunakin on edelleen auki, mutta kuten tiedämme, on tässä vaiheessa kautta saavutetut tai menetetyt pisteet yhtä arvokkaita, kun kausi lähestyy loppua ja sijoituksia aletaan jakamaan.

Kierros käynnistyy lauantaina seitsemän ottelun voimin. Sunnuntaina luvassa on kaksi peliä ja maanantai-iltana yksi.

Tottenham – Chelsea

Jos katsotaan viime kauden sarjataulukkoa, niin sunnuntaina pelattava toiseksi sijoittuneen Tottenhamin ja mestaruuden voittaneen Chelsean välinen Lontoon derby on ehdottomasti kierroksen helmi.

Mauricio Pochettinon miehistö aloitti kauden 2-0-rutiinivoitolla sarjanousija Newcastlen vieraana. Antonio Conte pelaajineen sai puolestaan šokkihoitoa kotikentällään Stamford Bridgellä, kun Burnley voitti ottelun 3-2.

Yhden tappion kanssa ei tule vielä ylireagoida, mutta mikä tekee Chelsean tilanteesta todella haastavan, on sen käytössä oleva miehistö. Sekä Gary Cahill että Cesc Fabregas saivat punaisen kortin kauden avauksessa, joten heiltä sunnuntain ottelu jää välistä. Pelikiellosta kärsivän kaksikon lisäksi myös Eden Hazard, Tiemoué Bakayoko ja Pedro ovat sivussa loukkaantumisten takia.

Poissaolot tuottavat Contelle päänvaivaa varsinkin keskikentän keskustan suhteen, sillä N’Golo Kantén lisäksi kyseiselle pelipaikalle ei ole muita vaihtoehtoja kuin uransa aikana 18. minuuttia Valioliigassa pelannut 20-vuotias Jeremie Boga. On erittäin mielenkiintoista nähdä luottaako Conte tähän nuorukaiseen vai onko jonkin muun pelipaikan pelaajalle luvassa ottelu uudessa roolissa.

Tottenhamin kohdalla mielenkiintoisin pointti on sen kotikenttä. White Hart Lane kokee uudistuksen tämän kauden aikana, joten Spurs pelaa kotiottelunsa Wembleyllä. Joukkue pelasi stadionilla jo viime kaudella Mestarien liigan ottelunsa ja FA Cupin välierässä juurikin Chelseaa vastaan, mutta viime vuosina vahvana kotijoukkueena tunnettu Tottenham oli kaikkea muuta kuin vahva noissa otteluissa.

Joukkueen kohdalla on puhuttu jopa ”Wembleyn kirouksesta”, mutta taikauskon sijaan syy lienee rajaviivoissa. Englannin maajoukkueen kotistadionin pelikenttä on pidempi ja leveämpi kuin White Hart Lanella ja tämä vaikeuttaa Pochettinon intensiivisen pelityylin toteuttamista.

Kierroksen muut ottelut

Lauantai 19.8.

Klo 14:30
Swansea – Man United Viasat

Kl0 17:00
Bournemouth – Watford
Burnley – West Brom
Leicester – Brighton
Liverpool – Crystal Palace Viasat
Southampton – West Ham

Klo 19:30
Stoke – Arsenal Viasat

Sunnuntai 20.8.

Klo 15:30
Huddersfield – Newcastle Viasat

Klo 18:00
Tottenham – Chelsea Viasat

Maanantai 21.8.

Klo 22:00
Man City – Everton Viasat