Leicesterin unelmakausi näytti pitkään päättyvän sekä seuran mestaruuteen, että Jamie Vardyn maalikuninkuuteen. Ensimmäinen näkymä on edelleen voimissaan, mutta taistelu kultakengästä on kiristynyt selkeästi.

Kärkiehdokkaat maalikuninkaaksi tuskin yllättävät ketään: Vardyn lisäksi juoksussa ovat edelleen mukana Manchester Cityn Sergio Agüero ja Tottenhamin Harry Kane, sekä Evertonin Romelu Lukaku.

Kärkipaikka ei enää ole yksin Vardyn hallussa; 19 maaliin on yltänyt myös Kane. Lukakulla on koossa vain yksi osuma vähemmän, ja Agüerolla 16.

Jyrkintä nousukäyrää maalipörssin kartalle on viime aikoina piirtänyt Kane, kun taas Vardy on pysynyt vähemmän kirkkaassa valokeilassa. Koko kauden mittaisella matkalla tasaisin graafi vaikuttaisi aivan alkukierrokisa lukuunottamatta olevan Lukakulla, jonka kauden varrelle ei ole osunut kovin pitkiä kuivia jaksoja. 20 pelatun kierroksen ympäristössä tosin koko tämän hetkinen kärkikolmikko antoi myös joukkuetovereilleen mahdollisuuden maalimääriensä kasvattamiseen.

Kärkinelikon takaa löytyvät Vardyn aisapari Riyad Mahrez viidellätoista maalilla, ja hänestä puolestaan yhden osuman päässä vaaniva Watfordin Odion Ighalo.

Vardyn alkukaudesta puhuttanut 12 ottelun putki maalien merkeissä ei enää ole kauden ennätys; Lukakulla on takanaan kolmentoista pelin yhtenäinen osumajakso.

Tällä hetkellä kärkisijoilla keikkuvasta ryhmästä ainoastaan Agüero on aiemmin voittanut kultaisen kengän, tehtyään viime kaudella 26 täysosumaa. Kane sijoittui toiseksi 21 maalillaan. Mikäli tähän asti nähty vire jatkuu, ylittää Spurs-hyökkääjä ainakin oman lukemansa tänä keväänä.

Vardylla ja Mahrezilla seuraava mahdollisuus saldon kasvattamiseen on vierasottelussa Crystal Palacea vastaan, kun taas Kane joukkoineen kohtaa kotonaan Bournemouthin. Lukaku yrittää lisätä Arsenalin tuskaa kotiottelussa, Agüeron vainu on testissä Manchesterin derbyssä.

Lähde: Premier League