Valioliiga-kausi 2016-17 on lähes puolessa välissä. Kauden aikana on nähty toistaiseksi lukuisia onnistujia. Päätimme listata näistä kymmenen parasta, jotka julkaistaan pelaaja kerrallaan jouluaaton ja tapaninpäivän välisenä aikana.

9. César Azpilicueta, Chelsea

César Azpilicueta pelaa jo viidettä kauttaan Chelseassa. Espanjan maajoukkuepuolustaja saapui Lontooseen kesällä 2012 Marseillesta ja lunasti lähes välittömästi paikkansa sinipaitojen joukkueessa.

27-vuotias Azpilicueta sai jo ensimmäisellä kaudellaan runsaasti vastuuta Bluesin takalinjoilla pelattuaan 27 Valioliiga-ottelua seuran kokoonpanossa. Viime kaudella espanjalainen urakoi 37 sarjapeliä.

Azpilicueta on pelaajana kovakuntoinen puurtaja, joka loistaa oikea-aikaisissa syötönkatkoissa. Laitapuolustajana luutiessaan espanjalainen nousi myös mukaan tukemaan hyökkäyksiä ja avasi keskityksillään peliä.

LONDON, ENGLAND - NOVEMBER 26:  Cesar Azpilicueta of Chelsea and Harry Kane of Tottenham Hotspur compete for the ball during the Premier League match between Chelsea and Tottenham Hotspur at Stamford Bridge on November 26, 2016 in London, England.  (Photo by Shaun Botterill/Getty Images)
Azpilicueta elementissään. Tässä pallo viedään Tottenhamin Harry Kanen jalasta. (Kuva: Getty Images)

Azpilicueta on tänä syksynä loistanut uudella pelipaikalla siirryttyään Antonio Conten viiden alakerrassa topparin paikalle. Aiemmin laidalla painanut puolustaja on ollut uudessa roolissaan koko sarjan parhaimmistoa. Espanjalainen on urakoinut tähän mennessä jokaisen minuutin kaudesta ja tilastotkin ovat vahvoja. 2,6 taklausta, 1,9 syötönkatkoa ja 3,6 purkupalloa ottelua kohden. Monipuolisuutta on siis löytynyt.

Verrattuna vaikkapa Chelsean toiseen toppariin David Luiziin, Azpilicueta päihittää brassin pelikohtaisissa taklauksissa ja syötönkatkoissa. Espanjalainen on ollut todella tärkeä palanen Chelsean alakertaa, joka on päästänyt koko kauden aikana vähiten maaleja koko sarjassa. Blues on myös pitänyt kauden aikana 10 kertaa nollat.

Valioliigan syyskauden TOP 10

10. Sadio Mané, Liverpool
9. César Azpilicueta, Chelsea
8. Virgil van Dijk, Southampton
7. Kevin De Bruyne, Manchester City
6. N’Golo Kanté, Chelsea

Loput artikkelit julkaistaan jouluaaton ja tapaninpäivän välisenä aikana