Valioliiga-kausi 2016-17 on lähes puolessa välissä. Kauden aikana on nähty toistaiseksi lukuisia onnistujia. Päätimme listata näistä kymmenen parasta, jotka julkaistaan pelaaja kerrallaan jouluaaton ja tapaninpäivän välisenä aikana.

7. Kevin De Bruyne

Kevin De Bruyne pelaa Cityssä toista kauttaan. Belgian maajoukkuemies saapui Citizens-paitaan kesän 2015 siirtoikkunan viimeisinä päivinä Wolfsburgista hurjalla 55 miljoonan euron siirtosummalla. Pian lunastettiin jo kovaan hintaan kohdistuneet odotukset vahvoilla tehoilla. Keväästä pari kuukautta vieneestä polvivammasta huolimatta keskikenttäpelaaja tehtaili 25 otteluun seitsemän maalia ja peräti yhdeksän maalisyöttöä.

25-vuotias De Bruyne kokeili jo muutama vuotta aiemmin siipiään Chelseassa, mutta tuolloin José Mourinho ei luottanut noin parikymppiseen taituriin tarpeeksi. Myöhemmin voi todeta, että portugalilainen teki tässä tapauksessa pahan virheen.

De Bruyne ohittamassa Barcelonan puolustusta. Kuva: Getty images
De Bruyne ohittamassa Barcelonan puolustusta. Kuva: Getty images

De Bruyne on monipuolinen hyökkäävän roolin pelintekijä. Belgi avaa vastustajien puolustuksia millintarkoilla läpisyötöillään ja jakelee erinomaisia keskityksiä erikoistilanteista. De Bruynella on myös erinomainen potkutekniikka, joka tekee miehestä hyvin vaarallisen aseen vapaapotkuihin. Myös keskikenttäpelaajan kaukolaukaukset ovat toisinaan todella vaarallisia.

Tällä kaudella De Bruynelta ei ole juurikaan pelejä jäänyt väliin. 16 otteluun kasassa on jo nyt kaksi maalia sekä koko sarjan suurimmat yhdeksän maalisyöttöä. Belgi on myös luonut keskimäärin 3,2 maalipaikkaa ottelua kohden. Vain West Hamin Dimitri Payet on tässä tilastossa edellä. Lisäksi onnistuneiden keskitysten keskiarvo lähentelee kolmea.

De Bruyne on ehdottomasti ollut Cityn alkukauden tärkein pelaaja. Sergio Agüeron palatessa pelikiellostaan belgin tehot alkavat varmasti vielä enemmän kasvamaan, kun keskikentän velhon syötöistä päästään myös silloin iskemään. Mikäli De Bruyne vain pysyy nyt ehjänä, voidaan taituri nähdä parhaimmillaan keväällä vuoden pelaaja -äänestyksessä.

Valioliigan syyskauden TOP 10

10. Sadio Mané, Liverpool
9. César Azpilicueta, Chelsea
8. Virgil van Dijk, Southampton
7. Kevin De Bruyne, Manchester City
6. N’Golo Kanté, Chelsea

Loput artikkelit julkaistaan jouluaaton ja tapaninpäivän välisenä aikana