Newcastlen keskikenttäpelaaja Mikel Merino oli viime huhtikuussa Borussia Dortmundin bussissa matkalla kohti seuran kotistadionia, kun räjähti.

– Kaikki muuttui – täysin. Yhtäkkiä ajattelimme, että me kuolemme. Se oli erittäin vaikea hetki. Olimme täysin peloissamme, Merino muistelee.

Kolme kotitekoista pommia räjähti, kun saksalaisjoukkue oli lähtenyt hotellilta Mestarien liigan puolivälieräottelun alla. Pelaajista espanjalaispuolustaja Marc Bartra loukkasi kätensä.

– Emme tienneet, onko pommeja lisää tai tulisiko aseistautunut ryhmä bussiin tappamaan meidät. Nyt se on kuitenkin jo mennyttä. Olen onnellinen ollessani elossa ja nauttiessani jalkapallon pelaamisesta, sanoo Merino.

Hän on edelleen läheinen Bartran kanssa, vaikka tie vei täksi kaudeksi Englannin Valioliigaan.

– Yksi pommeista räjähti hänen vieressään, ja hänellä oli todella kovia kipuja kädessään. Hän oli aivan valkoinen eikä tiennyt missä oli, joten yritin auttaa. Puhuin hänen vaimonsa kanssa puhelimessa. Kerroin hänelle, mitä oli tapahtumassa ja mihin olimme menossa. Sitten lähdin hänen (Bartra) kanssaan sairaalaan ja vietin yön siellä. Toimin tulkkina hänelle.

Lähde: Irish Times


Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä. Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa!