Viikonlopun herkkupala siintää jo silmissä eli tietysti Manchesterin derby, joka pelataan sunnuntaina. Valioliiga.comin asiantuntija Mixu Paatelainen paneutuu derbyn alla Manchester Cityn hyökkäämiseen ja nostaa yhden murtautumismallin esiin.

– Paljon on puhuttu alkukaudesta Manchester Citystä ja syystäkin. Heidän alkukausi on ollut fantastinen. Sitä heidän hyökkäyspeliä on todella hieno katsoa. Kuinka vapaata se on ja kuinka paljon sieltä löytyy erilaisia murtautumisvälineitä, Paatelainen kehuu Cityn hyökkäämistä ylläolevalla videolla.

Paatelaisen nostaa esimerkkinä yhden murtautumismallin, jossa Cityn pallottoman puolen laituri pitää leveyden ja venyttää kenttää. Laiturit näkyvät usein aivan sivurajan tuntumassa odottamassa palloa. Sillä City pyrkii luomaan tilaa hyökkääville keskikenttäpelaajille.

– Pallo pelataan esimerkiksi Kevin De Bruynelle, jolla on vaihtoehtona pelata Raheem Sterlingille heti linjan taakse. Mutta mitä tapahtuu toisella puolella on hyvin merkittävää.

Paatelaisen mukaan Cityn pallottoman puolen laituri pitää leveyden, jolloin vastustajan laitapuolustaja joutuu tarkkailemaan laituria, eikä voi jättää liikaa tilaa hänelle. Silloin hyökkäävälle keskikenttäpelaajalle aukeaa tila topparin ja laitapuolustajan väliin.

– Molemmat topparit katsovat Sergio Agüeroa tai Gabriel Jesusia. Laitapuolustajan täytyy leikata keskelle ottamaan hyökkäävän keskikenttäpelaajan nousu. Silloin De Bruyne heittää pallon linjan yli laiturille ja jos ei laitapuolustaja ota juoksua pois De Bruyne heittää pallon linjan taakse hyökkäävälle keskikenttäpelaajalle.

Miten sitten tätä vastaan kannattaa puolustaa? Paatelainen kertoo ylläolevalla videolla, miten tämä murtautumismalli pystytään pelaamaan pois. Katso video ylhäältä artikkelikuvan kohdalta.


Sportti TV on Youtube-kanava, jolla julkaistaan muun muassa Valioliiga.comin ja Laliiga.comin haastatteluita. Ota kanava seurantaan, niin et missaa mitään!