Lauantain, sunnuntain ja maanantain aikana pelataan Valioliigan 18. kierros eli syyskauden toiseksi viimeinen kierros.

Vaikka Man City johtaa sarjaa ylivoimaisella erolla, on sarjassa paljon jännitettävää. Putoamiskamppailu on hurjimpia pitkiin aikoihin, sillä sarjataulukossa 11. olevalla Southamptonillakin on matkaa putoamisviivaan vain neljä pistettä. Lue tarkemmin putoamiskamppailusta TÄSTÄ.

Alakerran lisäksi kovaa kamppailua käydään myös paikoista Mestarien liigaan ja Eurooppa-liigaan. Katso TÄSTÄ, miten jokaisen joukkueen sijoitus voi muuttua kierroksen aikana.

Poimimme tuttuun tapaan muutaman kierroksen otteluista tarkasteltavaksi.

Manchester City – Tottenham

Lauantaina klo 19:30

Todettakoon heti alkuun, että on täysin selvää, että Manchester City on nykyisessä vireessään suosikki jokaisessa sarjaottelussa ja kotietu vain korostaa asiaa. Tästä huolimatta Tottenhamilla on hyvä mahdollisuus aiheuttaa sarjaa ylivoimaisesti johtavalle joukkueelle kauden ensimmäinen pistemenetys kotikentällä.

Vaikka Man City on voittanut ennätykselliset 15 ottelua putkeen, ei se ole aina vaikuttanut täysin pysäyttämättömältä. Edellisestä viidestä sarjavoitostaan se on voittanut neljä vain yhdellä maalilla. Kaikki näkyvät isossa kuvassa samalla tavalla kolmena pisteenä, mutta tarkoituksena on muistuttaa, että erot ovat olleet pieniä ja usein joukkue on noussut kolmeen pisteeseen kiinni vasta viime hetkillä.

Tottenham puolestaan näyttää selättäneen pahimmat ongelmansa. Marraskuussa Mauricio Pochettinon miehistö onnistui voittamaan vain yhden sarjaottelun, mutta nyt kurssi vaikuttaa kääntyneen. Kaikki kilpailut mukaan lukien, se on voittanut edelliset kolme otteluaan maalierolla 10-1.

Molemmilla joukkueilla on muutama paha poissaolo. Man Citylle suurin ongelma on toppariosasto, sillä sekä erinomaisesti pelannut John Stones ja kapteeni Vincent Kompany ovat loukkaantuneina. Myös pitkäaikaispotilas Benjamin Mendy on edelleen sivussa.

Vierailijoilta puuttuu käytöstään yksi sarjan parhaista puolustajista Toby Alderweireld sekä keskikentän Victor Wanyama.

Man City on selkeä ennakkosuosikki, mutta odotettavissa on viihdyttävä ottelu, jossa myös Tottenhamilla tulee olemaan omat mahdollisuutensa.

Bournemouth-Liverpool

Sunnuntaina klo 18:30

Toisessa poiminnassamme kohtaavat lokakuun 22. päivän Tottenham-tappion jälkeen tappioitta pelannut Liverpool ja lähes kuukauden voitoitta pelannut Bournemouth.

Liverpool on jäänyt kahdessa edellisessä ottelussaan tasapeliin ja nyt joukkue on varmasti ärsytetty. Kamppailussa Mestarien liiga -paikoista jokainen piste on tällä hetkellä arvokas ja joukkueelle olisi erittäin tärkeää palata takaisin voittojen tielle.

Siinä missä Liverpool taistelee sijoituksesta neljän parhaan joukkoon, käy Bournemouth kamppailua putoamista vastaan. Se on tällä hetkellä sijalla 14, mutta eroa putoamisviivaan on vain kaksi pistettä.

Suosikkina otteluun lähtevä Liverpool on ollut viime aikoina vaikeuksissa juuri Bournemouthin kanssa. Viime kaudella Eddie Howen miehistö voitti kotiottelunsa Nathan Akén lisäajan maalilla 4-3. Anfieldilla pisteet puolestaan tasattiin Joshua Kingin 87. minuutin tasoituksen seurauksena 2-2-lukemin.

Kuva: Getty

Odotettavissa myös maalirikas ottelu, vaikka Bournemouthin hyökkäyspeli ei ole toiminut tällä kaudella. Joukkueessa on silti laadukkaita hyökkäyspään pelaajia sekä selkeät mallit tilanteiden luomiseen.

Liverpoolin hyökkäyspää on puolestaan toiminut viime kierroksen maalittomasta tasapelistä huolimatta erinomaisesti. Ainoastaan Manchesterin seuroilla Cityllä ja Unitedilla on enemmän tehtyjä maaleja kuin Liverpoolilla.

Kaikki ottelut

Lauantai

Klo 14:30
Leicester – Crystal Palace

Klo 17:00
Arsenal – Newcastle
Brighton – Burnley
Chelsea – Southampton
Stoke – West Ham
Watford – Huddersfield

Klo 19:30
Manchester City – Tottenham

Sunnuntai

Klo 16:15
West Bromwich – Manchester United

Klo 18:30
Bournemouth – Liverpool

Maanantai

Klo 22:00
Everton – Swansea