Yksi viime valioliigakauden puhutuimmista otteluista oli joulukuinen Bournemouth-Liverpool. Tuo kohtaaminen päättyi Bournemouthin 4-3 -voittoon, vaikka Liverpool johti ottelua 75. minuutilla vielä 3-1. Tänään Liverpool ei antanut altavastaajan yllättää, vaan Jürgen Kloppin karuselli teki kotijoukkueen illasta sysimustan.

Pelin ensimmäinen todellinen maalipaikka nähtiin 11. minuutilla, kun Liverpool sai vapaapotkun erinomaiselta sijainnilta vajaasta 20 metristä. Philippe Coutinho pamautti pallon sisätolppaan, mutta maalin synty jäi parista senttimetristä kiinni.

Sama mies sai kuin saikin ottelun avausmaalin nimiinsä 20. peliminuutilla. Coutinho sai pallon Andy Robertsonilta noin 30 metrissä, huiputti kuljetuksessaan pari Cherries-puolustajaa ja sijoitti pallon etualanurkkaan.

14 - Philippe Coutinho has been directly involved in 14 goals in his last 10 away games for @LFC in all competitions (8 goals, 6 assists). Boss.

Kuusi minuuttia myöhemmin taululle naputeltiin jo Liverpoolin toinen osuma. Roberto Firmino pelasi kulmapotkutilanteen hienosti loppuun asti, ja neppasi aivan päätyrajalta pallon takaisin sektoriin Dejan Lovrenille. Kroaatilla oli helppo työ viimeistellä kauden avausmaalinsa.

Bournemouthin ilta synkkeni entisestään, kun joukkueen ykköshyökkääjä Joshua King joutui tulemaan vaihtoon puolen tunnin pelin jälkeen. Loukkaantuneen norjalaisen korvasi Junior Stanislas.

39. minuutilla isäntien Jermain Defoe pääsi kuin varkain Liverpoolin puolustukselta karkuun, mutta konkarihyökkääjän laukaus törmäsi tolpan sisäsyrjään. Maali jäi kiinni samoista parista senttimetristä kuin Coutinhon vaparissa vajaat puoli tuntia aiemmin.

Hieman ennen ensimmäisen 45-minuuttisen täyttymistä Philippe Coutinho ja Mohamed Salah pelasivat upeaa seinäpeliä, mutta Asmir Begovic tuli oikea-aikaisesti vastaan peittämään Salahin viimeistely-yrityksen.

Vain hetkeä myöhemmin egyptiläinen kuitenkin onnistui. Hurjassa iskussa oleva Salah nousi rankkarialueen kulmasta tahdolla ja taidolla, piti tasapainonsa Nathan Akén estelyistä huolimatta ja ampui vaikeasta asennosta pallon maaliin.

20 - Mohamed Salah is the first @premierleague player to have scored 20 goals in all competitions this season. Prolific.

WhoScored.com

@WhoScored
⚽️🚨 Bournemouth 0-3 Liverpool

Mohamed Salah is the first Liverpool player to score 20+ league & cup goals in a single campaign since Luis Suarez and Daniel Sturridge both did so in 2013/14. It’s not even Christmas…

#BOULIV

0-3 oli Liverpoolin kannalta todella turvallinen lähtöasetelma toiselle puoliajalle, vaikka viime kaudella Bournemouth nousikin ikimuistoisella tavalla vastaavassa ottelussa 1-3 -tappiosta 4-3 -voittoon viimeisen kaksikymmenminuuttisen aikana. Kenties tuosta uroteosta uskoa hakien manageri Eddie Howe vaihtoi päätösjakson alkajaisiksi kentälle vuodentakaisen ihmenousun pääarkkitehdin Ryan Fraserin.

56. minuutilla Bournemouth rakentelikin oivallisen hyökkäyksen, jota pääsi päättämään juuri Fraser. Veto suuntautui kuitenkin sivuverkkoon.

Seuraavaksi koettiin perin outo tilanne, kun Bournemouth joutui ottamaan kolmantena vaihtonaan sivuun laitapuolustaja Charlie Danielsin. Daniels oli pelannut ennen tätä päivää kaikki Bournemouthin valioliigapelit alusta loppuun tällä kaudella, ja myös kahdella edellisellä kaudella yhtä lukuun ottamatta aina terveenä ollessaan. Edellisen kerran Daniels oli otettu Valioliigassa kesken pelin vaihtoon 28 kuukautta sitten.

Heti vaihdon jälkeen Liverpoolin Alex Oxlade-Chamberlain riisti hienosti pallon ja spurttasi isäntien puolustukselta karkuun. ”Oxin” kuti pamahti maalin ulkotolppaan.

Seuraavaksi vetoaan pääsi kokeilemaan Jermain Defoe. Simon Mignolet torjui tulisen kudin eteensä, mutta Bournemouth-pelaajat eivät ehtineet irtopalloon.

66. minuutilla Liverpool teki kuitenkin Bournemouthin satunnaisista pyristelyistä lopun ja pani ottelun pakettiin. Philippe Coutinho keskitti ja Roberto Firmino puski pallon maaliin. Paitsioasemasta tosin, mutta lippu ei noussut.

0-4 -maalin jälkeen ottelussa odotettiin jo loppuvihellystä, ja vaihtoon pääsivät vuorollaan koko tehotrio Salah, Firmino ja Coutinho. Sadio Mané sai huilata tänään koko pelin, ja tilaisuutensa saivat hieman vähemmän pelanneet pelaajat. 86. minuutilla sisään pääsi Danny Ings, joka oli vain parikymmentä sekuntia vaihtonsa jälkeen lähellä tuikata kauden avausmaalinsakin. Murskavoitto kirjattiin kuitenkin maalein 0-4.

Liverpool nousi voiton myötä sarjataulukossa neljänneksi. Bournemouth jatkaa sijalla 16. Molemmilla on ennen joulua edessä vielä vaikeita vierasotteluita: Liverpool vierailee Arsenalin vieraana perjantaina, ja Bournemouth lähtee sarjakärki Manchester Cityn kotistadionille lauantaina. Sitä ennen Bournemouthilla on keskiviikkona vielä Liigacupin ottelu Chelsean vieraana Stamford Bridgellä.