Valioliigan mestaruustaisto on herännyt henkiin! Iso kiitos siitä kuuluu Tottenhamille, joka haki lauantai-iltana 3-2-yllätysvoiton Etihadilta.

Manchester City oli ottelussa selvästi hallitsevampi osapuoli, mutta Tottenham aiheutti isännille ongelmia vaarallisilla vastahyökkäyksillään.

Tottenham siirtyi yllätysjohtoon jo neljän minuutin kohdalla, kun Heung-min Son petasi unelmapaikan Dejan Kulusevskille, jolla oli helpohko työ tehdä uran ensimmäinen valioliigaosuma. 0-1.

City sai hallinnastaan palkinnon reilun puolen tunnin pelin jälkeen, kun İlkay Gündoğan oli oikeaan aikaan oikeassa paikassa ja laukoi irtopallosta taukolukemiksi 1-1. Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Sky Sports Statto

@SkySportsStatto
⚽️ Ilkay Gundogan - most career goals, by opponent
5️⃣ West Brom, TOTTENHAM
4️⃣ Borussia M’gladbach

Tunnin kohdalla oli Harry Kanen vuoro päästä nauttimaan Heung-min Sonin tarjoilusta. Son lähetti boksin reunalta nappikeskityksen maalin eteen Kanelle, joka sijoitti pallon tarkasti yläkulmaan. 1-2.

Ottelun lisäaika tarjosi melkoista draamaa. Tottenham-toppari Christian Romero pelasi palloa kädellään ja Citylle tuomittiin VAR-tarkastuksen jälkeen rangaistuspotku. Huippuvireinen Riyad Mahrez huudatti kotiyleisöä laukomalla rankkarin maalin kattoon. 2-2. Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Statman Dave

@StatmanDave
Riyad Mahrez has been directly involved in 15 goals in his last 10 games in all competitions for Man City (10⚽️ & 5🅰️).

As good a penalty as you’ll see. 🇩🇿😅

Kotiyleisö janosi tasoitusmaalin jälkeen vielä voitto-osumaa, mutta joutui pettymään pahemman kerran.

Harry Kane teki ottelun voittomaalin, kun lisäaikaa oli pelattu jo viisi minuuttia. Kulusevski keskitti oikealta laidalta, Kane vei pääpallotilanteen Kyle Walkeria vastaan sata-nolla ja puski Tottenhamille täydet kolme sarjapistettä. 2-3.

Cityn tappio tiesi sitä, että Liverpoolilla on mahdollisuus nousta kolmen pisteen päähän Taivaansinisistä, mikäli Jürgen Kloppin miehistö voittaa ensi viikon keskiviikkona pelattavan rästiottelunsa Leedsiä vastaan.