Manchester City kärsi lauantaina yllätystappion, kun Tottenham kävi hakemassa sarjapisteet Etihadilta 3-2-vierasvoitolla.

Tappio oli Pep Guardiolan ryhmälle ensimmäinen Valioliigassa sitten lokakuun. Samalla myös mestaruustaisto heräsi henkiin. Voitosta voittoon viime kierroksien aikana marssinut Liverpool voi nousta rästipelinsä hoitamalla jo kolmen pisteen päähän Taivaansinisistä.

Valioliigan huippuottelun loppuhetket olivat dramaattisia. Man City sai lisäajalla rangaistuspotkun jonka Riyad Mahrez upotti vuorenvarmasti sisään. Tasoitusmaalista hurmioitunut kotiyleisö janosi voittomaalia, mutta ajassa 90+5 Tottenhamin tähtihyökkääjä Harry Kane ratkaisi ottelun illan toisella osumallaan.

Manchester Cityn avausmaalista vastannut İlkay Gündoğan oli ottelun jälkeen lähinnä hämmentynyt siitä, että hänen joukkueensa jäi pisteittä.

Luulimme jo, että pelastimme ottelusta pisteen. Jos katsotaan peliä kokonaisuudessaan niin olisimme ansainneet voiton, Gündoğan sanoi BBC:lle.

– Mutta jalkapallo on joskus hullua ja tänään teimme helppoja virheitä. Annoimme heille pallon, joista he saivat mahdollisuuksia vastahyökkäyksiin ja sen takia hävisimme pelin.

Liverpool nousi mukaan mestaruuskamppailuun ja on nyt kuuden pisteen päässä yhden ottelun vähemmän pelanneena. Gündoğan kuitenkin muistuttaa, että Cityllä on ”kotietu”.

Se ei ole tilanne, johon emme olisi tottuneet. Tiedämme viime vuosista, että Liverpool on aina haastaja, keskikenttäpelaaja lisää.

– Tiedämme, että he yrittävät kaikkensa tehdäkseen elämästämme mahdollisimman vaikeaa. Hyvä asia on, että heidän on vielä tultava tänne Etihadille, mutta monia muitakin pelejä on vielä jäljellä.

LUE MYÖS: Antonio Conte laukoi erikoisia kommentteja voitokkaan Man City -ottelun jälkeen