Keskikenttäpelaaja Philippe Coutinhon pitää suostua merkittävään palkanalennukseen, jos hän haluaa siirtyä ensi kesänä pysyvästi Aston Villaan, kertoo Telegraph.

Coutinho, 29, liittyi Villan riveihin tammikuussa Barcelonasta loppukauden mittaisella lainasopimuksella, joka sisältää 35 miljoonan euron osto-option. Brassitähti on säkenöinyt uudessa seurassaan: seitsemässä ottelussa hän on tehtaillut jo kolme osumaa ja yhtä monta maalisyöttöä.

Aston Villan manageri Steven Gerrard haluaisi hankkia Coutinhon kesällä, eikä brasilialaistaiturin osto-option käyttäminen ole ongelma seuran omistajille, mutta hänen tähtitieteellinen palkkansa voi koitua isoksi haasteeksi neuvotteluissa.

Coutinhon viikkopalkka Barcelonassa on noin 580 000 euroa ennen veroja. Villa sopi lainasiirron yhteydessä maksavansa tuosta summasta alle neljäsosan.

Villan edellinen palkkakuningas oli joukkuetta kipparoinut Jack Grealish, joka tienasi viimeisellä kaudellaan birmginhamilaisseurassa noin 160 000 euroa viikossa ennen kuin siirtyi viime kesänä Manchester Cityyn.

Telegraphin mukaan lainadiilin pidentämistä ensi kaudelle on harkittu. Coutinhon ja Barcelonan sopimus päättyy kesällä 2023.

Gerrard sanoi keskiviikkona, että Villa ei ole vielä tehnyt päätöstä Brasilian maajoukkuepelaajan hankkimisesta.

– Me kaikki tiedämme, että puhumme maailmanluokan lahjakkuudesta, kun Phil on iloinen ja hänen on hyvä olla.

– Meidän on jatkettava Philin palveluksista nauttimista ja pidettävä hänet terveenä. Mutta ei ole järkeä tehdä mitään päätöksiä nyt.