Englanti nousi loppuhetkien rangaistuspotkun turvin 1-1 -tasapeliin Saksan vieraana tiistain Nations League -ottelussa.

LUE PELISTÄ TÄÄLTÄ!

Tasoituksen iski täplältä varsin tutusti koko ottelun pelannut Harry Kane. Kolmen leijonan luotsille mietittävää tarjosi kuitenkin toinen varsin tuttu pelaaja, Jack Grealish.

26-vuotias otti Mason Mountin paikan kentällä vasta 72. minuutilla, ja kommentaattorit laajalla säteellä näkivät tämän vaihdon kääntäneen peliä selkeästi Englannin eduksi.

Gary Lineker

@GaryLineker
The introduction of @JackGrealish has made a difference. You have to take chances to make things happen at this level.

Michael Owen

@themichaelowen
There we go. Subs made a big difference.🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🦁

Dan Bardell

@danbardell
Jack Grealish saved that game for England, built for international football, outrageous he’s not had more starts for his country.

Unleash him.

#ThreeLions #GERENG

– Näytti todennäköisemmältä että Saksa lisää johtoaan kuin että Englanti tasoittaa, kunnes Manchester Cityn Jack Grealishin vaihto Mason Mountin tilalle 18 minuuttia ennen loppua vapautti käsijarrun, kirjoittaa BBC:n Phil McNulty.

– Grealishin pitäisi todellakin aloittaa seuraavassa Englannin ottelussa.

Manageri Gareth Southgaten vaihto siis lopulta onnistui, vaikka monen mielestä Grealishin istuttaminen penkillä näin pitkään oli outoa. Southgatelle annettiin pelin jälkeen kanava esittää omaa näkökulmaansa.

– Hän voi joko avata tai tulla vaihdosta. Jos emme luottaisi häneen ja hänen kykyynsä muuttaa peliä, ei hän tulisi lopussa sisään, luotsi kertoi monikkomuotoa tutusti käyttäen.

– Ottelussa laitapelaajien haaste oli hyökätä, puolustaa ja tehdä maaleja. Heiltä vaadittiin korkean tason taktista onnistumista, ja se on alue jolla Jackilla on varaa parantaa. Sekä hän että (viimeseksi kymmenminuuttiseksi kentälle tullut) Jarrod Bowen todella olivat merkittäviä hyökkäysalueella. Pelaajien keskuudessa on hyvä haastotilanne, mutta meidän pitää painostaa heitä edelleen, valmentaja sanoi Sky Sportsin mukaan.

Englanti on kahden pelaamansa ottelun jälkeen Nations League -lohkonsa jumbona – Southgatea kohtaan esitetty kritiikki on siihen nähden vielä varsin maltillista.