James Ward-Prowse himoitsee paikkaa Englannin MM-ryhmässä pudottuaan ulos viime vuoden EM-joukkueesta. Pettymys on Southampton-kapteenille voimavara, hänen yrittäessä vakuuttaa manageri Gareth Southgaten kyvyistään.

27-vuotias Ward-Prowse kuului Englannin esiryhmään, mutta putosi viime metreillä ulos edellisen vuoden kisajoukkueesta. Erikoistilannespesialisti on avauksessa lauantain Nations Leaguen kotiottelussa Italiaa vastaan.

– Yritän käyttää sitä pettymystä energiana, joka sytyttäisi minut kehittymään ja oppimaan siitä tilanteesta, Ward-Prowse kommentoi lehdistölle.

– Se oli suuri pettymys, mutta en tulisi pääsemään MM-joukkueeseen säälimällä itseäni ja murjottamalla. Oli vaikeaa seurata joukkueen pärjäävän niin hyvin, koska olin niin lähellä päästä mukaan sinne. Olin kuitenkin samaan aikaan ylpeä heistä.

Englanti selviytyi viime vuoden EM-turnauksessa loppuotteluun saakka. Italia voitti Wembleyllä pelatun finaalin rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Tämän vuoden MM-turnaus pelataan Qatarissa marraskuusta joulukuuhun.

Ward-Prowse ymmärtää, mitä kisajoukkueeseen pääseminen vaatii.

– Jos haluan olla MM-joukkueessa, minun on todistettava pystyväni pelaamaan parhaita joukkueita vastaan. Ne ovat niitä, ketkä meidän on voitettava jos haluamme maailmanmestariksi, Southampton keskikenttäpelaaja lisäsi.