Chelsea lukeutuu Kalidou Koulibalysta kiinnostuneisiin seuroihin, uutisoi Il Corriere dello Sport tänään perjantaina. Lontoolaisjoukkueen kiinnostusta kasvattaa nyt erityisesti se, että Bayern München on tullut niin vahvasti mukaan Matthijs de Ligtin siirtoneuvotteluihin.

Etsiessään toppareita paikkaamaan Antonio Rüdigerin ja Andreas Christensenin jättämiä aukkoja, Chelsean johto on tarkkaillut puolustajia Italian pääsarjasta Serie A:sta. Juventuksen alankomaalaistähti De Ligt nousi Chelsean toivelistan kärkeen, mutta bundesliigaseura Bayern Münchenin myöhäinen mukaantulo tarjouskilpailuun on nostanut hinnan ongelmallisen korkealle. Lukuisten italialaislähteiden mukaan Bayern on valmis esittämään 80–90 miljoonan euron suuruisen sitovan tarjouksen Juvelle.

Kaksi viikkoa sitten Juventus sanoi ei treidille, jossa De Ligtin, 22, oikeudet olisivat vaihtaneet omistajaa 40 miljoonaa euroa sekä Timo Werneriä ja Christian Pulisicia vastaan. Juventus vaikeuttaa myös Koulibalyn hankintaa, koska sekin tarvitsee keskuspuolustajan, juuri De Ligtin ja MLS-liigaan siirtyneen Giorgio Chiellinin tilalle.

Il Corriere dello Sport kertoo, että Koulibaly ei ensisijaisesti haluaisi Juventukseen. Hänen agenttinsa Fali Ramadani tapasi Bianconerin edustajat aiemmin tällä viikolla, mutta Corsportin mukaan Koulibaly ei mielellään siirry Napolin suoraan kilpailijaan. Toisaalta on myös medioita, kuten Sky Sport Italia, jotka väittävät, että muutto Torinoon ei kuulosta hänestä mahdottomalta ajatukselta.

Koulibalyn nykyinen sopimus päättyy ensi kesäkuussa. Hänen uskotaan tehneen selväksi Napolin seurajohdolle, että hän ei aio allekirjoittaa jatkosopimusta, eli hän joko lähtee tänä kesänä tai tulevan kauden jälkeen. Jälkimmäisessä tapauksessa Napoli jäisi ilman siirtokorvausta, joka tänä kesänä asettuisi jonnekin 30–40 miljoonan euron välille.

31-vuotias Koulibaly on pelannut Napolissa viimeiset kahdeksan kautta. Häntä pidetään leimallisesti voimakkaana puolustajana, mutta hän tapaa käynnistää hyökkäyksiä laadukkaasti ja osallistua aktiivisesti pelitapahtumiin. Sekä Senegalin että Napolin kapteenina toimiva Koulibaly saavutti tänä vuonna Afrikan-mestaruuden ja kaksi vuotta sitten Italian cupin voiton.